Valmistusohje

1 kesäkurpitsa/2 pientä kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
2-4 valkosipulinkynttä maun mukaan
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
(1 dl kermaa)

Tarjoiluun:
Tuoreita yrttejä
parmesaania raastettuna

Lisäksi: valitsemaasi pastaa

1. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kesäkurpitsakuutiot.
3. Lisää murskattuja valkosipulinkynsiä.
4. Anna hautua pannulla välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
5. Kaada joukkoon kermaa, jos haluat siitä enemmän kastikkeenomaisen.

Sekoita kesäkurpitsaseos keitetyn pastan joukkoon.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 132 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 10.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Natrium 799 mg
  • Kalsium 174.4 mg
  • Rauta 1 mg
  • C-vitamiini 20.8 mg
Jaa sivu