Valmistusohje

1 kesäkurpitsa/2 pientä kesäkurpitsaa
2 rkl öljyä
2-4 valkosipulinkynttä maun mukaan
n. 1 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
(1 dl kermaa)

Tarjoiluun:
Tuoreita yrttejä
parmesaania raastettuna

Lisäksi: valitsemaasi pastaa

1. Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy pannulla ja lisää kesäkurpitsakuutiot.
3. Lisää murskattuja valkosipulinkynsiä.
4. Anna hautua pannulla välillä sekoitellen. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla.
5. Kaada joukkoon kermaa, jos haluat siitä enemmän kastikkeenomaisen.

Sekoita kesäkurpitsaseos keitetyn pastan joukkoon.
Ripottele halutessasi pastan päälle tuoreita yrttejä ja parmesaania.

Ainesosat

  • 350 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 10 1/2 g
    Valkosipuli
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/6 dl
    Sitruunamehu
  • 2 rkl
    Basilika, tuore
  • 50 g
    Juusto, parmesaania, silputtu

Reseptin ravintosisältö

Energia 132 kcal/annos
  • C-vitamiini 20.8 mg
  • Rauta 1 mg
  • Kalsium 174.4 mg
  • Natrium 799 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.6 g
  • Rasva 10.6 g
Jaa sivu