Kesäkurpitsakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kes_kurpitsakakkunetti.jpg
Kesäkurpitsakakku
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kasvikset
- Kasvis
- Makea leivonta
- Syksy
Valmistusohje
3 munaa
3 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1 tl muskottipähkinää
4 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
½ sitruunan kuori ja mehu
½ dl öljyä
Kuorrute:
200 g tuorejuustoa
1,5 dl tomusokeria
50 g voita
2 tl vaniljasokeria
Pinnalle: mantelirouhetta
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää seos muna-sokerivaahtoon ja lisää myös kaikki muut aineet.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun, tasapohjaiseen, halkaisijaltaan noin 24 cm:n kokoiseen vuokaan.
4. Paista uunissa 200°C:ssa 35–40 minuuttia.
Kakku on parhaimmillaan seuraavana päivänä.
Mehevän makuisen kakun saat myös korvaamalla noin puolet kesäkurpitsaraasteesta ananasmurskalla.
0.34 kg CO2 ekv
- Energia 247 kcal/annos
- Rasva 11.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.7 g
- Proteiini 3.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 32.3 g
- Sokerit 22 g
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Natrium 107.4 mg
- Kalsium 72.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- C-vitamiini 5.4 mg
Pääraaka-aineet
-
2 tlVanilliinisokeri
-
1/2 dlManteli
-
50 gVoi
-
1 1/2 dlTomusokeri
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 30 %, vl
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1 tlSitruunankuori
-
300 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1 tlMausteet, muskottipähkinä, jauhettu
-
1 rklKaneli, jauhettu
-
1 tlLeivinjauhe
-
3 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
3 dlSokeri
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton