Valmistusohje

500 g kesäkurpitsaa
200 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua tilliä
pala punaista chiliä

Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl roseepippuria

1. Pese ja suikaloi kesäkurpitsat.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
3. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kun liemi kiehuu sekoita joukkoon kesäkurpitsa ja sipulit.
4. Keitä minuutin ajan.
5. Nosta kattila liedeltä ja lisää tillisilppu, pippuri ja hienonnettu chili, josta siemenet on poistettu.
6. Anna jäähtyä kannen alla.
7. Kaada pikkelssi tölkkeihin ja säilytä kylmässä.

Reseptin ravintosisältö

Energia 137 kcal/annos
  • C-vitamiini 36.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 43.1 mg
  • Natrium 592.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 26.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.2 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.7 g
Jaa sivu