Valmistusohje

500 g kesäkurpitsaa
200 g sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 dl hienonnettua tilliä
pala punaista chiliä

Liemi:
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
2,5 dl vettä
1 tl suolaa
1 tl roseepippuria

1. Pese ja suikaloi kesäkurpitsat.
2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit.
3. Mittaa liemen ainekset kattilaan. Kun liemi kiehuu sekoita joukkoon kesäkurpitsa ja sipulit.
4. Keitä minuutin ajan.
5. Nosta kattila liedeltä ja lisää tillisilppu, pippuri ja hienonnettu chili, josta siemenet on poistettu.
6. Anna jäähtyä kannen alla.
7. Kaada pikkelssi tölkkeihin ja säilytä kylmässä.

Ainesosat

  • 500 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 200 g
    Sipuli
  • 10.5 g
    Valkosipuli
  • 6 rkl
    Tilli, tuore
  • 1/4 kpl
    Chili, vihreä, tuore
  • 1 dl
    Sokeri
  • 2 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Mustapippuri
  • 1 dl
    Väkiviinaetikka

Reseptin ravintosisältö

Energia 137 kcal/annos
  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 32.2 g
  • Sokerit 26.9 g
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Natrium 592.7 mg
  • Kalsium 43.1 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • C-vitamiini 36.1 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu