Valmistusohje

Labneh-juusto:

5 dl täysmaidosta valmistettua jogurttia

Lisäksi:
Siivilä
Juustokangasta tai -harsoa tai musliiniliina
Lasipurkki

Vuoraa siivilä kostealla juustokankaalla tai musliinilla. Aseta siivilä kulhon päälle. Kaada jogurtti siivilään. Peitä kevyesti kankaalla tai puhtaalla keittiöliinalla. Jätä valumaan huoneenlämpöön 12 tunniksi.

Kun heraa ei enää valu, taittele kangas jogurtin pinnalle ja aseta päälle paino, esimerkiksi vedellä täytetty purkki. Anna kiinteytyä 12 tuntia.

Kun juusto on kuivahkoa, laita se purkkiin ja nosta jääkaappiin. Labneh säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Kesäkurpitsarullat:

2 pientä kesäkurpitsaa (n. 200 g/kpl)
Rypsiöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Täyte:
100 g labneh-juustoa
3 rkl tuoretta basilikaa tai persiljaa
2 tl sitruunamehua

Päälle:
tuoreita yrttejä

Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja sivele päälle kevyesti öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa viipaleet tai paista pannulla molemmin puolin, kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä. Jos tarjoat ruoan kylmänä, anna viipaleiden jäähtyä ennen täyttämistä. Jos tarjoat ruoan lämpimänä, täytä viipaleet heti paistamisen jälkeen.

Sekoita hienonnetut yrtit ja sitruunamehu labneh-juustoon. Aseta kesäkurpitsaviipaleet vierekkäin. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaisen viipaleen päähän. Kieritä viipaleet rulliksi, aloita täytteen puoleisesta päästä ja jätä toinen pää rullan alle. Ripottele päälle yrttisilppua.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 155 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.1 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 121.5 mg
  • Natrium 97.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.7 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Rasva 13.2 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*