Kesäkurpitsarullat labneh-juustolla

G
6 annosta

Valmistusohje

Labneh-juusto:
5 dl täysmaidosta valmistettua jogurttia

Siivilä
Juustokangasta tai -harsoa tai musliiniliina
Lasipurkki

  1. Vuoraa siivilä kostealla juustokankaalla tai musliinilla. Aseta siivilä kulhon päälle. Kaada jogurtti siivilään. Peitä kevyesti kankaalla tai puhtaalla keittiöliinalla. Jätä valumaan huoneenlämpöön 12 tunniksi.
  2. Kun heraa ei enää valu, taittele kangas jogurtin pinnalle ja aseta päälle paino, esimerkiksi vedellä täytetty purkki. Anna kiinteytyä 12 tuntia.
  3. Kun juusto on kuivahkoa, laita se purkkiin ja nosta jääkaappiin. Labneh säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Kesäkurpitsarullat

2 pientä kesäkurpitsaa (n. 200 g/kpl)
Rypsiöljyä
Suolaa ja mustapippuria

Täyte
100 g labneh-juustoa
3 rkl tuoretta basilikaa tai persiljaa
2 tl sitruunamehua

tuoreita yrttejä koristeeksi

  1. Viipaloi kesäkurpitsa pituussuunnassa puolen sentin paksuisiksi siivuiksi ja sivele päälle kevyesti öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Grillaa viipaleet tai paista pannulla molemmin puolin, kunnes ne pehmenevät ja saavat vähän väriä.Jos tarjoat ruoan kylmänä, anna viipaleiden jäähtyä ennen täyttämistä. Jos tarjoat ruoan lämpimänä, täytä viipaleet heti paistamisen jälkeen.
  3. Sekoita hienonnetut yrtit ja sitruunamehu labneh-juustoon. Aseta kesäkurpitsaviipaleet vierekkäin. Laita noin ruokalusikallinen täytettä jokaisen viipaleen päähän. Kieritä viipaleet rulliksi, aloita täytteen puoleisesta päästä ja jätä toinen pää rullan alle. Ripottele päälle yrttisilppua.

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 155 kcal/annos
  • C-vitamiini 13.1 mg
  • Rauta 0.3 mg
  • Kalsium 121.5 mg
  • Natrium 97.2 mg
  • Kuitu, kokonais- 0.7 g
  • Sokerit 5.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 6.7 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6 g
  • Rasva 13.2 g