Valmistusohje

12 sämpylää

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
noin 3 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
2 tl anista
1 dl kauraleseitä
8-9 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä

Voiteluun: munaa
Pinnalle: auringonkukan- tai pellavansiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää kurpitsaraaste, suola, siirappi, hienonnettu anis ja leseet.
3. Alusta taikinaan jauhot sekä lopuksi öljy. Taikina saa olla melko napakkaa, koska raaste löystyttää sitä kohotuksen aikana.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Leivo palat sämpylöiksi.
6. Anna sämpylöiden kohota peitettynä.
7. Voitele sämpylät munalla, ripottele pinnalle siemeniä.
8. Paista 225°C:ssa uunissa 12–15 minuuttia.

 

Ainesosat

  • 2 1/2 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 25 g
    Hiiva
  • 200 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Siirappi
  • 2 tl
    Kuminan siemenet
  • 1 dl
    Lese, kauralese
  • 8 1/2 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 4 rkl
    Auringonkukansiemen
  • 2 tsp, whole
    Aniksen siemeniä

Reseptin ravintosisältö

Energia 265 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.8 mg
  • Rauta 2 mg
  • Kalsium 51.2 mg
  • Natrium 115.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.4 g
  • Sokerit 3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 40.9 g
  • Proteiini 8.4 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
  • Rasva 8.2 g
Jaa sivu