Kesäkurpitsasämpylät
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kesakurpitsasampylat.jpg
-
Avainsanat:
- Kesä
- Leivonnaiset suolaiset
- Pikkukokki (lapsille)
- Syksy
Valmistusohje
12 sämpylää
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
noin 3 dl karkeaa kesäkurpitsaraastetta
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
2 tl anista
1 dl kauraleseitä
8-9 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
Voiteluun: munaa
Pinnalle: auringonkukan- tai pellavansiemeniä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen.
2. Lisää kurpitsaraaste, suola, siirappi, hienonnettu anis ja leseet.
3. Alusta taikinaan jauhot sekä lopuksi öljy. Taikina saa olla melko napakkaa, koska raaste löystyttää sitä kohotuksen aikana.
4. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
5. Leivo taikinasta tanko ja jaa se 12 osaan. Leivo palat sämpylöiksi.
6. Anna sämpylöiden kohota peitettynä.
7. Voitele sämpylät munalla, ripottele pinnalle siemeniä.
8. Paista 225°C:ssa uunissa 12–15 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
265
kcal/annos
1 kg CO2 ekv
- C-vitamiini 3.8 mg
- Rauta 2 mg
- Kalsium 51.2 mg
- Natrium 115.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3.4 g
- Sokerit 3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 40.9 g
- Proteiini 8.4 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.9 g
- Rasva 8.2 g
Ainesosat
-
2 1/2 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
25 gHiiva
-
200 gKesäkurpitsa, zucchini
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 rklSiirappi
-
2 tlKuminan siemenet
-
1 dlLese, kauralese
-
8 1/2 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
4 rklAuringonkukansiemen
-
2 tsp, wholeAniksen siemeniä