Kesäsalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kesasalaatti1.jpg
Valmistusohje
¼ amerikansalaattia
2 dl nuoria poimulehden lehtiä silputtuna
1 dl horsmanlehtiä silputtuna
½ dl nuoria retiisin naatteja
2 rkl pähkinärouhetta
2 rkl mintunlehtiä silputtuna
kastike:
1 dl kermaviiliä
2 rkl pihlajanmarjamehua tai sitruunamehua
1 tl sinappia
suolaa, pippuria
1. Revi amerikansalaatti salaattimaljaan.
2. Lisää silputut horsman ja poimulehden lehdet ja nuoret retiisin naatit
3. Sekoita kastikeaineet ja kaada salaatin joukkoon.
4. Ripottele päälle koristeeksi pähkinät sekä silputut mintunlehdet.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 66.8 mg
- Rauta 2.4 mg
- Kalsium 268.7 mg
- Natrium 323.8 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 2.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
- Proteiini 4.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Rasva 5 g
Ainesosat
-
125 gJäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
-
2 dlNokkonen
-
1 dlNokkonen
-
1/2 dlNokkonen
-
2 rklPähkinä, hasselpähkinä
-
2 rklMinttu, tuore
-
1 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1/3 dlSitruunamehu
-
1 tlSinappi
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri