Valmistusohje

¼ amerikansalaattia
2 dl nuoria poimulehden lehtiä silputtuna
1 dl horsmanlehtiä silputtuna
½ dl nuoria retiisin naatteja
2 rkl pähkinärouhetta
2 rkl mintunlehtiä silputtuna

kastike:
1 dl kermaviiliä
2 rkl pihlajanmarjamehua tai sitruunamehua
1 tl sinappia
suolaa, pippuria

1. Revi amerikansalaatti salaattimaljaan.
2. Lisää silputut horsman ja poimulehden lehdet ja nuoret retiisin naatit
3. Sekoita kastikeaineet ja kaada salaatin joukkoon.
4. Ripottele päälle koristeeksi pähkinät sekä silputut mintunlehdet.

Ainesosat

  • 125 g
    Jäävuorisalaatti, rapea, amerikansalaatti
  • 2 dl
    Nokkonen
  • 1 dl
    Nokkonen
  • 1/2 dl
    Nokkonen
  • 2 rkl
    Pähkinä, hasselpähkinä
  • 2 rkl
    Minttu, tuore
  • 1 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1/3 dl
    Sitruunamehu
  • 1 tl
    Sinappi
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri

Reseptin ravintosisältö

Energia 78 kcal/annos
  • C-vitamiini 66.8 mg
  • Rauta 2.4 mg
  • Kalsium 268.7 mg
  • Natrium 323.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.8 g
  • Proteiini 4.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
  • Rasva 5 g
Jaa sivu