Ketunleipäpesto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/superruokaa_ketuleipapesto.jpg
Ketunleipäpesto
Valmistusohje
4 dl ketunleivänlehtiä (n. 20 g)
1 dl pinjansiemeniä (50 g)
1 valkosipulinkynsi
(muutama manteli)
1 dl öljyä
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
0,5 dl raastettua parmesaania
(sitruunamehua)
- Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla hetki. Varo polttamasta.
- Kuori ja paloittele valkosipuli.
- Mittaa peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi parmesanraaste.
- Tarkista maku ja lisää halutessasi tilkka sitruunamehua, jos kaipaat pestoon lisää hapokkuutta.
- Tarjoile esimerkiksi leivän kanssa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 129 kcal/annos
- C-vitamiini 0.7 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 35.8 mg
- Natrium 78.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Sokerit 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.4 g
- Proteiini 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 13.4 g
Pääraaka-aineet
-
20 gBasilika, tuore
-
50 gPinjansiemen, kuivattu
-
7 gValkosipuli
-
90 gOliiviöljy
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
35 gJuustoa, parmesan, raastettu