Ketunleipäpesto

G
10 annosta

Valmistusohje

4 dl ketunleivänlehtiä (n. 20 g)
1 dl pinjansiemeniä (50 g)
1 valkosipulinkynsi
(muutama manteli)
1 dl öljyä
1 mm suolaa
1 mm mustapippuria
0,5 dl raastettua parmesaania
(sitruunamehua)

  1. Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla hetki. Varo polttamasta.
  2. Kuori ja paloittele valkosipuli.
  3. Mittaa peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi parmesanraaste.
  4. Tarkista maku ja lisää halutessasi tilkka sitruunamehua, jos kaipaat pestoon lisää hapokkuutta.
  5. Tarjoile esimerkiksi leivän kanssa.

    Testattu Marttakeittiössä

Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta! 

  • Energia 129 kcal/annos
  • C-vitamiini 0.7 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 35.8 mg
  • Natrium 78.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 0 g
  • Sokerit 0.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 1.4 g
  • Proteiini 1.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 13.4 g