Ketunleipäpesto
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/12/superruokaa_ketuleipapesto.jpg
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Dipit ja marinadit
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
4 dl ketunleivänlehtiä (n. 20 g)
1 dl pinjansiemeniä (50 g)
1 valkosipulinkynsi
(muutama manteli)
1 dl oliiviöljyä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
0,5 dl raastettua parmesaania
(sitruunamehua)
Paahda pinjansiemeniä kuumalla, kuivalla paistinpannulla hetki. Varo polttamasta.
Kuori ja paloittele valkosipuli. Mittaa peston ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi. Lisää lopuksi parmesanraaste. Tarkista maku ja lisää halutessasi tilkka sitruunamehua, jos kaipaat pestoon lisää hapokkuutta. Tarjoile esimerkiksi leivän kanssa.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
129
kcal/annos
- C-vitamiini 0.7 mg
- Rauta 0.4 mg
- Kalsium 35.8 mg
- Natrium 78.9 mg
- Kuitu, kokonais- 0 g
- Sokerit 0.2 g
- Hiilihydraatti erotuksena 1.4 g
- Proteiini 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Rasva 13.4 g
Ainesosat
-
20 gBasilika, tuore
-
50 gPinjansiemen, kuivattu
-
7 gValkosipuli
-
90 gOliiviöljy
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
35 gJuustoa, parmesan, raastettu