Keväinen kalapatee
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kala
- Kevät
- Uuni- ja pataruoat
Valmistusohje
noin 15 viipaletta
300 g haukifileetä
300 g kirjolohifileetä
1 1/2 tl suolaa
1 1/2 mm valkopippuria
4 tl sipulijauhetta
3 munaa
4 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
1 porkkana
muutama vihreä papu
Monitoimikoneella kalapateen teko on nopeaa. Jos teet kaksivärisen pateen, tee ensin haukifileestä taikina.
1. Hienonna kala monitoimikoneessa.
2. Lisää puolet muista aineista joukkoon, ensin munat yksitellen.
3. Kaada taikina voideltuun, pitkänomaiseen vuokaan.
4. Ripottele kerros keitettyjä porkkanakuutioita ja pieniksi paloiksi leikattuja papuja.
5. Valmista kirjolohifileestä toinen taikina.
6. Kaada se vuokaan, ripottele väliin porkkanakuutioita ja papuja.
7. Peitä vuoka foliolla ja pane se astiaan, jossa on vettä.
8. Kypsennä pateeta uunissa 175°C:ssa reilu tunti.
Kumoa patee jäähtyneenä vadille ja leikkaa viipaleiksi.
- Energia 163 kcal/annos
- Rasva 13 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7 g
- Proteiini 9.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 2.9 g
- Sokerit 1.6 g
- Kuitu, kokonais- 0.4 g
- Natrium 276.8 mg
- Kalsium 75.2 mg
- Rauta 0.6 mg
- C-vitamiini 2.1 mg
Pääraaka-aineet
-
8 kplPapu, vihreä
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
4 dlKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
-
3 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
4 tlMausteet, valkosipulijauhe
-
1/4 tlValkopippuri
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
300 gKirjolohi, meri, filee
-
300 gHauki