Keväinen lehtikaali-pastakastike

G
3 annosta

Valmistusohje

4-5 dl lehtikaalia
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
pastan keitinvettä
1/2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
ruohosipulia
persiljaa

1. Leikkele lehtikaali vähän pienemmiksi.
2. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää joukkoon valkosipulimurska, auringonkukan siemenet ja lehtikaali.
3. Lisää tarpeen mukaan pastan keitinvettä, jos seos näyttää kuivuvan.
4. Lisää lopuksi kerma.
5. Mausta juuri ennen ruokailua suolalla, mustapippurilla, sitruunanmehulla ja vihreillä, tuoreilla yrteillä maun mukaan.

Tarjoa täysjyvä kierremakaronien kanssa.

Hiilijalanjälki
0.34 kg CO2 ekv
  • Energia 365 kcal/annos
  • Rasva 31.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
  • Proteiini 10.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Natrium 397.9 mg
  • Kalsium 86.5 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • C-vitamiini 84.2 mg

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus