Ainesosat

  • 4 1/2 dl
    Lehtikaali
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 7 g
    Valkosipuli
  • 1 dl
    Auringonkukansiemen
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1/2 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/6 g
    Sitruunamehu
  • 1 rkl
    Ruohosipuli
  • 1 rkl
    Persilja

Reseptin ravintosisältö

Energia 365 kcal/annos
  • C-vitamiini 84.2 mg
  • Rauta 2.7 mg
  • Kalsium 86.5 mg
  • Natrium 397.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 4.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 16.1 g
  • Proteiini 10.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.2 g
  • Rasva 31.7 g

Valmistusohje

4-5 dl lehtikaalia
2 rkl öljyä
2 valkosipulinkynttä
1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
pastan keitinvettä
1/2 dl kuohukermaa
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
ruohosipulia
persiljaa

1. Leikkele lehtikaali vähän pienemmiksi.
2. Kuumenna öljy kasarissa ja lisää joukkoon valkosipulimurska, auringonkukan siemenet ja lehtikaali.
3. Lisää tarpeen mukaan pastan keitinvettä, jos seos näyttää kuivuvan.
4. Lisää lopuksi kerma.
5. Mausta juuri ennen ruokailua suolalla, mustapippurilla, sitruunanmehulla ja vihreillä, tuoreilla yrteillä maun mukaan.

Tarjoa täysjyvä kierremakaronien kanssa.

Jaa sivu