Valmistusohje

2─3 tomaattia
2─3 keitettyä perunaa
1─2 kevätsipulia tai pala purjoa
2─3 dl tuoretta nokkosta tai pinaattia
1─2 rkl öljyä
ripaus (valkosipuli)suolaa ja pippuria
5 munaa
5 rkl vettä
ripaus suolaa ja valkopippuria
1 rkl margariinia tai voita
pinnalle: juustoraastetta

1. Leikkaa tomaatit ja kuoritut perunat kuutioiksi ja sipuli renkaiksi.
2. Kiehauta nokkoset vähässä vedessä, kaada vesi pois ja leikkaa suikaleiksi.
3. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä.
4. Paista perunakuutioita ja sipulia muutama minuutti, lisää nokkoset ja paista vielä hetki.
5. Mausta seos (valkosipuli)suolalla ja pippurilla.
6. Riko munat ja vatkaa niihin vesi muutamalla haarukanvedolla.
7. Mausta suolalla ja pippurilla.
8. Pane rasvanokare lämpimään paistinpannuun. Kun se ei enää sihise, lisää munamassa.
9. Sekoita massaa muutamia kertoja pohjaa myöten. Kun munakas on reunoilta hyytynyt mutta keskeltä vielä kostea, kaada pinnalle nokkosperunaseos ja tomaattikuutiot.
10. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

Tarjoa joko avoimena tai taitettuna.

Ainesosat

  • 300 g
    Tomaatti
  • 150 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 dl
    Nokkonen
  • 2 ripaus
    Suola, pöytäsuola
  • 2 g
    Mustapippuri
  • 1 1/2 rkl
    Rypsiöljy
  • 5 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 5 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 rkl
    Voi
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, suurikoloinen, sinileima/gruyere

Reseptin ravintosisältö

Energia 551 kcal/annos
  • C-vitamiini 114.7 mg
  • Rauta 7.3 mg
  • Kalsium 589.2 mg
  • Natrium 430.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Sokerit 7.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.1 g
  • Proteiini 29.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 11.5 g
  • Rasva 38.2 g
Jaa sivu