Ainesosat

  • 4 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 1 dl
    Nokkonen
  • 140 g
    Ananas, omassa liemessään
  • 1 dl
    Kermaviili, rasvaa 6 %, vl
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Sokeri
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 2 rkl
    Viinietikka
  • 200 g
    Valkokaali, keräkaali

Reseptin ravintosisältö

Energia 83 kcal/annos
  • C-vitamiini 43 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • Kalsium 135.9 mg
  • Natrium 314.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.3 g
  • Sokerit 11.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
  • Proteiini 2.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
  • Rasva 1.8 g

Valmistusohje

3–4 porkkanaa
pala varhaiskaalia
1 dl aivan nuoria vuohenputkia
pieni purkki ananasmurskaa

kastike:
1 dl kermaviiliä
ripaus suolaa, sokeria ja pippuria
tilkka viinietikkaa

  1. Kuori ja raasta porkkanat.
  2. Suikaloi kaali hienoksi.
  3. Hienonna vuohenputken lehdet.
  4. Mausta kermaviili suolalla, sokerilla, pippurilla ja tilkalla viinietikkaa.
  5. Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja laita tarjoilukulhoon.
Jaa sivu