Keväinen porkkanasalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kevainen-porkkanasalaatti.jpg
Valmistusohje
3–4 porkkanaa
pala varhaiskaalia
1 dl aivan nuoria vuohenputkia
pieni purkki ananasmurskaa
kastike:
1 dl kermaviiliä
ripaus suolaa, sokeria ja pippuria
tilkka viinietikkaa
- Kuori ja raasta porkkanat.
- Suikaloi kaali hienoksi.
- Hienonna vuohenputken lehdet.
- Mausta kermaviili suolalla, sokerilla, pippurilla ja tilkalla viinietikkaa.
- Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja laita tarjoilukulhoon.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 43 mg
- Rauta 1.1 mg
- Kalsium 135.9 mg
- Natrium 314.9 mg
- Kuitu, kokonais- 3.3 g
- Sokerit 11.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 17.6 g
- Proteiini 2.5 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.1 g
- Rasva 1.8 g
Ainesosat
-
4 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
1 dlNokkonen
-
140 gAnanas, omassa liemessään
-
1 dlKermaviili, rasvaa 6 %, vl
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlSokeri
-
1/2 tlMustapippuri
-
2 rklViinietikka
-
200 gValkokaali, keräkaali