Keveä kevätsalaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/03/Martat_kevea_kevatsalaatti_H.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Kevät
- Maidoton
- Munaton
- Pääsiäinen
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 ruukku rucolaa
1 ruukku herneenversoja
200 g pakasteherneitä
1 appelsiini
1 sweetie, greippi tai muu sitrushedelmä
1 keltainen paprika
cashewpähkinöitä
Kastike
0,5 dl oliiviöljyä
2 rkl vaalea balsamiviinietikkaa
1rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria
- Kiehauta ja jäähdytä herneet nopeasti.
- Kuori sweetie ja appelsiini hedelmälihaa myötäillen. Leikkaa yksi hedelmälohko kerrallaan irti kalvoja pitkin. Pilko paprika.
- Levitä tarjoiluvadille rucola ja herneenversot, paloitellut hedelmälohkot mehuineen, paprikat ja herneet.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään hyvin. Kaada kastike salaatin päälle, jätä osa tarjolle pieneen kannuun.
- Paahda cashewpähkinät ja laita salaatin päälle.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 97.5 mg
- Rauta 1.8 mg
- Kalsium 121.7 mg
- Natrium 40.2 mg
- Kuitu, kokonais- 3.6 g
- Sokerit 11.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 19.1 g
- Proteiini 3.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 1.2 g
- Rasva 8.2 g
Ainesosat
-
200 gHerne
-
1 kplAppelsiini, kuorittu
-
1 kplGreippi, kuorittu
-
1 kplPaprika, keltainen
-
200 gRucola
-
200 gPinaatti
-
45 gOliiviöljy
-
2 rklBalsamiviinietikka
-
1 rklHunaja
-
1 ripausSuola, pöytäsuola