Kevennetty pyttipannu

G
4 annosta

Valmistusohje

½ l keitettyjä perunoita
2–3 keitettyä porkkanaa
1 sipuli
200 g herkkusieniä tai muita mietoja sieniä
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
0,5 tl paprikajauhetta
½ dl hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
1 muna paistettuna/ruokailija

  1. Kuutioi perunat ja porkkanat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi sienet.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulisilppu.
  4. Lisää sieniviipaleet ja paista hetki.
  5. Sekoita joukkoon peruna- ja porkkanakuutiot ja paista.
  6. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Ripottele päälle persiljasilppu.
  7. Paista jokaiselle ruokailijalle kananmuna, ripottele päälle hiukan suolaa.

    Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki
1.14 kg CO2 ekv
  • Energia 396 kcal/annos
  • C-vitamiini 23.8 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • Kalsium 72.2 mg
  • Natrium 1055.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.8 g
  • Sokerit 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52 g
  • Proteiini 13.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Rasva 17.7 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus