Ainesosat

  • 1000 g
    Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Porkkana
  • 200 g
    Herkkusieni
  • 2 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 3 rkl
    Persilja
  • 4 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, paistettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 396 kcal/annos
  • C-vitamiini 23.8 mg
  • Rauta 3.8 mg
  • Kalsium 72.2 mg
  • Natrium 1055.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.8 g
  • Sokerit 4.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 52 g
  • Proteiini 13.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Rasva 17.7 g

Valmistusohje

½ l keitettyjä perunoita
2–3 keitettyä porkkanaa
1 sipuli
200 g herkkusieniä tai muita mietoja sieniä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ dl hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
1 muna paistettuna/ruokailija

  1. Kuutioi perunat ja porkkanat.
  2. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi sienet.
  3. Kuumenna puolet rasvasta paistinpannussa ja kuullota sipulisilppu.
  4. Lisää loput rasvasta sekä sieniviipaleet.
  5. Sekoita joukkoon peruna- ja porkkanakuutiot ja paista kunnes ne ovat pehmenneet.
  6. Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle persiljasilppu.
  7. Paista jokaiselle ruokailijalle kananmuna, ripottele päälle hiukan suolaa. Nosta munat pyttipannun päälle.
Jaa sivu