Kevennetty pyttipannu
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/IMG_0005.jpg
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
Valmistusohje
½ l keitettyjä perunoita
2–3 keitettyä porkkanaa
1 sipuli
200 g herkkusieniä tai muita mietoja sieniä
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria
½ dl hienonnettua persiljaa
Lisäksi:
1 muna paistettuna/ruokailija
- Kuutioi perunat ja porkkanat.
- Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi sienet.
- Kuumenna puolet rasvasta paistinpannussa ja kuullota sipulisilppu.
- Lisää loput rasvasta sekä sieniviipaleet.
- Sekoita joukkoon peruna- ja porkkanakuutiot ja paista kunnes ne ovat pehmenneet.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja ripottele päälle persiljasilppu.
- Paista jokaiselle ruokailijalle kananmuna, ripottele päälle hiukan suolaa. Nosta munat pyttipannun päälle.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 23.8 mg
- Rauta 3.8 mg
- Kalsium 72.2 mg
- Natrium 1055.9 mg
- Kuitu, kokonais- 5.8 g
- Sokerit 4.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 52 g
- Proteiini 13.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
- Rasva 17.7 g
Ainesosat
-
1000 gPeruna, kuorittu, keitetty, suolaa
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Porkkana
-
200 gHerkkusieni
-
2 rklRypsiöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlMustapippuri
-
3 rklPersilja
-
4 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, paistettu
Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus