Kevyt alkukesän salaatti
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/02/DSC1347.jpg
-
Avainsanat:
- Salaatit ja salaatinkastikkeet
Valmistusohje
1 tuore kurkku
2 nippua retiisejä
kaksi kourallista käenkaalia kukkineen
1. Leikkaa pesty kurkku suikaleiksi ja pestyt retiisit viipaleiksi.
2. Levitä kurkkusuikaleet matalan vadin toiselle puoliskolle ja retiisiviipaleet toiselle.
3. Huuhtele käenkaalit ja irrota kukat ja lehdet.
4. Ripottele käenkaalin lehdet retiisien päälle ja kukat kurkkuviipaleiden päälle.
Tarjoa salaatin kanssa yrteillä maustettua öljykastiketta.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rasva 0.2 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
- Proteiini 1.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 4.6 g
- Sokerit 1.9 g
- Kuitu, kokonais- 1.8 g
- Natrium 16.2 mg
- Kalsium 57.8 mg
- Rauta 0.7 mg
- C-vitamiini 28.8 mg
Ainesosat
-
2 dlPinaatti
-
100 gRetiisi
-
400 gKurkku