Khinkalit, georgialaiset lihanyytit

Lihanyytit syödään käsin pitämällä nyytin kärjestä kiinni ja dippaamalla adzika-kastikkeeseen. Ensimmäisellä puraisulla juodaan myös sisälle muodostunut lihaliemi. Haukkaa varovasti, liemi voi olla kuumaa!

4 annosta

Valmistusohje

Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1 dl paksua jogurttia
1 tl suolaa
Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulinkynttä
hienonnettuna
1 tl suolaa
1 t rouhittua mustapippuria
1 tl juustokuminaa
1 dl lämmintä vettä

  1. Sekoita ja vaivaa taikinan ainekset pehmeäksi palloksi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin 20 minuuttia.
  2. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Laita jääkaappiin maustumaan.
  3. Jaa taikina 20–30 palaan. Kauli paloista pyöreitä lättyjä, jotka ovat noin 12 cm:n levyisiä ja muutaman millimetrin paksuisia.
  4. Jaa jokaisen keskelle ruokalusikallinen täytettä, nosta taikinan reunat ylös ja purista nyytiksi.
  5. Kuumenna isossa kattilassa suolalla maustettua vettä. Keitä nyyttejä muutama kerrallaan, 3–4 minuutin ajan. Sekoita varovasti, etteivät nyytit tartu toisiinsa kiinni.
  6. Nostele nyytit reikäkauhalla talouspaperin päälle hetkeksi valumaan. Tarjoile lämpimänä adzika-kastikkeen kanssa.

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
1.68 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 386 kcal/annos
  • Rasva 4.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.9 g
  • Proteiini 32.2 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 53.2 g
  • Sokerit 2.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 1269.5 mg
  • Kalsium 70.9 mg
  • Rauta 6 mg
  • C-vitamiini 2.2 mg