Valmistusohje

100 g tuoretta tai savustettua sian sivua
100 g viljeltyjä siitake-sieniä tai muita sieniä
1 avomaankurkku
10 cm purjoa
noin yksi cm tuoretta inkivääriä
1 chili
ruokaöljyä
suolaa
½ dl vettä

  1. Leikkaa liha, sienet ja vihannekset ohuiksi tikuiksi, noin 2 cmx ½ cm.
  2. Viipaloi inkivääri ja chili hyvin ohuiksi viipaleiksi.
  3. Kuumenna öljy pannussa.
  4. Laita ensimmäiseksi inkivääri ja chili kuumaan öljyyn ja pian sen jälkeen liha.
  5. Hämmennä ja paista 2-3 minuuttia.
  6. Lisää kurkku- ja purjotikut sekä ripaus suolaa. Kypsennä 2–3 minuuttia, sekoita välillä.
  7. Lisää vettä tarpeen mukaan.

    Tarjoa muhennoksen kanssa keitettyä riisiä.

Ainesosat

  • 100 g
    Pekoni, rasvainen
  • 100 g
    Siitakesieni
  • 200 g
    Kurkku
  • 100 g
    Purjosipuli
  • 5 g
    Inkivääri, juurakko, raaka
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 1 kpl
    Chili, vihreä, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 289 kcal/annos
  • Rasva 25.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
  • Proteiini 8.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.1 g
  • Sokerit 3.2 g
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Natrium 1082.4 mg
  • Kalsium 49.5 mg
  • Rauta 1.1 mg
  • C-vitamiini 45.9 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu