Kiinalainen siitakemuhennos
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/sienet_siitakemuhennos.jpg
Kiinalainen siitakemuhennos
Valmistusohje
100 g tuoretta tai savustettua sian sivua
100 g viljeltyjä siitake-sieniä tai muita sieniä
1 avomaankurkku
10 cm purjoa
noin yksi cm tuoretta inkivääriä
1 chili
ruokaöljyä
suolaa
½ dl vettä
- Leikkaa liha, sienet ja vihannekset ohuiksi tikuiksi, noin 2 cmx ½ cm.
- Viipaloi inkivääri ja chili hyvin ohuiksi viipaleiksi.
- Kuumenna öljy pannussa.
- Laita ensimmäiseksi inkivääri ja chili kuumaan öljyyn ja pian sen jälkeen liha.
- Hämmennä ja paista 2-3 minuuttia.
- Lisää kurkku- ja purjotikut sekä ripaus suolaa. Kypsennä 2–3 minuuttia, sekoita välillä.
- Lisää vettä tarpeen mukaan.
–
Tarjoa muhennoksen kanssa keitettyä riisiä.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
0.95 kg CO2 ekv
- Energia 289 kcal/annos
- Rasva 25.6 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 7.2 g
- Proteiini 8.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 10.1 g
- Sokerit 3.2 g
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Natrium 1082.4 mg
- Kalsium 49.5 mg
- Rauta 1.1 mg
- C-vitamiini 45.9 mg
Pääraaka-aineet
-
1 kplChili, vihreä, tuore
-
100 gPekoni, rasvainen
-
100 gSiitakesieni
-
200 gKurkku
-
100 gPurjosipuli
-
5 gInkivääri, juurakko, raaka
-
1 rklRypsiöljy
-
1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 dlVesi, vesijohtovesi