Kikherne-fetacouscous
-
Avainsanat:
- Kananmunaton
- Kasvikset
- Kasvis
Valmistusohje
4 dl vettä
3 dl täysjyvä couscousia
½ kasvisliemikuutio
2 rkl oliiviöljyä
1 prk kikherneitä
5-6 aurinkokuivattuatomaattia
1 kurkku
1 keltainen paprika
1 pieni punasipuli
1 tl sokeria
½ tl mustapippuria
1 rkl balsamicoa
150g fetaa
tuoretta persiljaa ja/tai oreganoa
Keitä vesi kiehuvaksi. Laita couscous kuumaa vettä kestävään kulhoon ja murenna kasvisliemikuutio sekaan. Kaada päälle kiehuva vesi ja sekoita kunnolla haarukalla. Aseta kulhon päälle mahdollisimman tiivis kansi, kuten lautanen tai leikkuulauta. Anna tekeytyä noin 5 minuuttia.
Lisää oliiviöljy tai säilöttyjen aurinkokuivattujentomaattien öljyä. Valuta ja huuhtele kikherneet, leikkaa aurinkokuivatuttomaatit, kurkku, paprika ja punasipuli pieniksi kuutioiksi ja laita kulhoon. Lisää joukkoon sokeri, mustapippuri ja balsamico ja sekoita reilusti. Murusta päälle feta ja viimeistele hienonnetulla persiljalla ja/tai oreganolla.
Vinkki: Kikherne-fetacouscous sopii myös lisukkeeksi esimerkiksi grillatun kalan kylkeen.
- Energia 434 kcal/annos
- C-vitamiini 67.5 mg
- Rauta 3.8 mg
- Kalsium 294.9 mg
- Natrium 624.2 mg
- Kuitu, kokonais- 9 g
- Sokerit 8.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 58.8 g
- Proteiini 20 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 6.7 g
- Rasva 18.1 g
Pääraaka-aineet
-
300 gCouscous, kypsennetty
-
0.5 kplKasvisliemikuutio
-
2 rklOliiviöljy
-
200 gKikherne, kuivattu
-
5 kplTomaatit, aurinkokuivattu
-
1 kplKurkku
-
1 kplPaprika, keltainen
-
50 gPunasipulia
-
1 tlSokeri
-
1 rklBalsamiviinietikka
-
150 gJuusto, feta