Kinkku-ananaspizza

12 annosta

Valmistusohje

Pizzataikina: (uunipellillinen)
2 ½ dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
3 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
2. Sekoita joukkoon öljy, suola ja jauhot.
3. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
4. Kauli tai taputtele käsin taikinasta ohut levy uunipellille leivinpaperin päälle.
5. Anna levyn kohota pellillä liinalla peitettynä 20–30 minuuttia.
6. Valmista tomaattikastike ja täyte.

Tomaattikastike:
400–500 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
½ tl chilijauhetta
½ tl mustapippurirouhetta
½ sipulia
1 rkl basilikaa
1 rkl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl sokeria

1. Laita tomaattimurska valumaan siivilään.
2. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko sipuli leikkuulaudan päällä.
3. Kaada valunut tomaattimurska kulhoon. Lisää sipulit ja mausteet joukkoon.
4. Sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi.

Kinkku-ananastäyte:
400 g palvikinkkua
2 pientä sipulia
4–5 tomaattia
1 paprika
2 pientä purkkia (tai 1 iso purkki) säilykeananasrenkaita
3 dl juustoraastetta
1 rkl pitsamaustetta

1. Kuutioi kinkku.
2. Kuori ja hienonna sipulit mahdollisimman pieniksi.
3. Sekoita sipuli ja kinkku kulhossa.
4. Viipaloi tomaatit ja suikaloi paprika. Paloittele ananasrenkaat.
5. Raasta juusto.
6. Levitä pitsapohjalle tomaattikastiketta, kinkku-sipuliseosta sekä paprikasuikaleita ja ananaspaloja.
7. Lisää pitsamauste, tomaattiviipaleet ja lopuksi juustoraaste.
8. Paista 225°C:ssa uunin keskitasolla 12–15 minuuttia.

Hiilijalanjälki
0.66 kg CO2 ekv
  • Energia 249 kcal/annos
  • C-vitamiini 37.2 mg
  • Rauta 1.5 mg
  • Kalsium 119.8 mg
  • Natrium 610.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.2 g
  • Sokerit 4.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.6 g
  • Proteiini 12.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.5 g
  • Rasva 9.1 g

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus