Kinkku-kasvisvoileipäkakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/voileip_kakku.jpg
Kinkku-kasvisvoileipäkakku
-
Avainsanat:
- Suolainen leivonta
Valmistusohje
20 viipaletta paahtoleipää
kostutus:
noin 2 dl kasvislientä
Kinkkutäyte:
200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
200 g keittokinkkua kuutioina
1 paprika kuutioina
1-2 rkl sinappia
ripaus valkopippuria
persiljaa
Kasvistäyte:
200 g (kevyt)tuorejuustoa
2 dl omenakuutioita
1 dl kevätsipuli- tai purjosilppua
1 dl kurkkusalaattia
(1 dl hasselpähkinärouhetta)
Kuorrutus:
200 g (kevyt)tuorejuustoa
Koristeeksi esimerkiksi:
kirsikkatomaatteja
maustekurkkua
tuorekurkkua
persiljaa
kinkkua
- Valmista ensin täytteet. Sekoita kinkkutäytteen ainekset tahnaksi. Tee samalla tavalla kasvistäyte.
- Levitä 4 leipäviipaletta peräkkäin reilunkokoisen kostutetun leivinpaperin päälle. Kostuta viipaleet kasvisliemellä. Levitä puolet kinkkutäytteestä viipaleille.
- Pane täytteen päälle seuraavat viipaleet. Kostuta viipaleet ja levitä puolet kasvistäytteestä.
- Pane täytteen päälle seuraavat viipaleet ja kostuta ne. Levitä loppu kinkkutäyte päälle. Lado seuraava leipäkerros ja kostuta.
- Levitä loput kasvistäytteestä. Nosta loput viipaleet päälle, kostuta myös ne.
- Kääri kakku tiukaksi paketiksi. Laita paketti vielä joko muovipussiin tai kääri tuorekelmuun. Pane kakku jääkaappiin tekeytymään, mielellään seuraavaan päivään.
- Nosta kakku tarjoiluvadille. Levitä päälle ja reunoille pehmennetty tuorejuusto. Koristele haluamallasi tavalla.
- Tässä voileipäkakussa on 5 kerrosta eli 4 väliä. Kakusta tulee noin 35 cm pitkä ja siitä riittää noin 15 henkilölle.
- Voileipäkakku kannattaa koristella niin, että sitä on helppo leikata.
- Leiväksi sopii tumma tai vaalea tai molempia yhdessä. Ohutreunaisista leivistä reunoja ei välttämättä tarvitse leikata.
Katso video
0.77 kg CO2 ekv
- Energia 240 kcal/annos
- Rasva 10.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Proteiini 9.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 29.9 g
- Sokerit 5.9 g
- Kuitu, kokonais- 2.6 g
- Natrium 530.6 mg
- Kalsium 60.3 mg
- Rauta 1.2 mg
- C-vitamiini 23.5 mg
Pääraaka-aineet
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 13 %
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 13 %
-
1 dlPähkinä, hasselpähkinä
-
1 dlSalaatti, kurkkusalaatti, kurkkupikkelssi, kurkkurelissi
-
35 gPurjosipuli
-
130 gOmena, ulkomainen, kuorittu
-
3 rklPersilja
-
1/5 tlValkopippuri
-
1 1/2 rklSinappi
-
170 gPaprika, punainen
-
200 gKokolihaleikkele, keittokinkku, rasvaa 4,5 %
-
200 gTuorejuusto, rasvaa 13 %
-
2 dlKasvisliemi, laimennettu
-
20 keskikokoinen annos (30.0 g)Paahtoleipä, grahampaahtoleipä, vesi