Kinkku-kasvisvoileipäkakku

15 annosta

Valmistusohje

20 viipaletta paahtoleipää

kostutus:
noin 2 dl kasvislientä

Kinkkutäyte:
200 g maustamatonta (kevyt)tuorejuustoa
200 g keittokinkkua kuutioina
1 paprika kuutioina
1-2 rkl sinappia
ripaus valkopippuria
persiljaa

Kasvistäyte:
200 g (kevyt)tuorejuustoa
2 dl omenakuutioita
1 dl kevätsipuli- tai purjosilppua
1 dl kurkkusalaattia
(1 dl hasselpähkinärouhetta)

Kuorrutus:
200 g (kevyt)tuorejuustoa

Koristeeksi esimerkiksi:
kirsikkatomaatteja
maustekurkkua
tuorekurkkua
persiljaa
kinkkua

  1. Valmista ensin täytteet. Sekoita kinkkutäytteen ainekset tahnaksi. Tee samalla tavalla kasvistäyte.
  2. Levitä 4 leipäviipaletta peräkkäin reilunkokoisen kostutetun leivinpaperin päälle. Kostuta viipaleet kasvisliemellä. Levitä puolet kinkkutäytteestä viipaleille.
  3. Pane täytteen päälle seuraavat viipaleet. Kostuta viipaleet ja levitä puolet kasvistäytteestä.
  4. Pane täytteen päälle seuraavat viipaleet ja kostuta ne. Levitä loppu kinkkutäyte päälle. Lado seuraava leipäkerros ja kostuta.
  5. Levitä loput kasvistäytteestä. Nosta loput viipaleet päälle, kostuta myös ne.
  6. Kääri kakku tiukaksi paketiksi. Laita paketti vielä joko muovipussiin tai kääri tuorekelmuun. Pane kakku jääkaappiin tekeytymään, mielellään seuraavaan päivään.
  7. Nosta kakku tarjoiluvadille. Levitä päälle ja reunoille pehmennetty tuorejuusto. Koristele haluamallasi tavalla.
  • Tässä voileipäkakussa on 5 kerrosta eli 4 väliä. Kakusta tulee noin 35 cm pitkä ja siitä riittää noin 15 henkilölle.
  • Voileipäkakku kannattaa koristella niin, että sitä on helppo leikata.
  • Leiväksi sopii tumma tai vaalea tai molempia yhdessä. Ohutreunaisista leivistä reunoja ei välttämättä tarvitse leikata.

Katso video

Hiilijalanjälki
0.77 kg CO2 ekv
  • Energia 240 kcal/annos
  • Rasva 10.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
  • Proteiini 9.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.9 g
  • Sokerit 5.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Natrium 530.6 mg
  • Kalsium 60.3 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 23.5 mg