Valmistusohje

5 dl kinkun paistolientä omenamehulla tai vedellä laimennettuna
1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl dijonsinappia
1 dl kermaa
jauhettua mustapippuria
(2 rkl brandya tai konjakkia)

 1. Kaada kinkun kuuma paistoliemi kulhoon. Kun liemi on jäähtynyt, poista pinnalle jähmettynyt rasvakerros. Laita rasva joko biojätteeseen tai esim. maitopurkissa sekajätteeseen.
 2. Paistoliemi on usein melko suolaista, joten sitä on hyvä laimentaa joko vedellä tai esimerkiksi omenamehulla niin, että siitä tulee sopivan suolaista.
 3. Lisää kylmään liemeen vehnäjauhot ja kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Keitä hiljalleen noin 5 minuuttia välillä sekoittaen.
 4. Lisää kastikkeeseen sinappi, kerma, ripaus pippuria ja halutessasi brandy tai konjakki. Keitä vielä noin 2 minuuttia. Maista ja mausta mieleiseksi. Laita valmis kinkunkastike tarjolle.                                                                                                                                                                                                                          Testattu Marttakeittiössä

Viikon ruokalista, ajankohtaiset vinkit ja paljon muuta – Martat-mobiilisovellus

Kommentit (9)

 1. Soseelle tiedoksi, että ohjeessa sanotaan 5 dl laimennettua paistolientä. Niin sitä silloin on 5 dl. Ei monta litraa.

 2. Hyvä ohje, ja kannattaa tosiaan lukea ohje kahteen kertaan jos sitä ei ymmärrä. Ohjeessa kyllä kerrotaan selkeästi että 5dl LAIMENNETTUA paistolientä. Eli noi muut ainekset lisätään valmiiksi laimennettuun liemiseokseen.

  Itse toki teen kerralla isomman satsin ja pistän puoleen litraan paistolientä litran verran omenatäysmehua, ja tuplaan muidenkin ainesten määrän.

 3. Oletan että ohjeen pitäisi olla näin:
  ” 5 dl omenamehulla tai vedellä laimennettua kinkun paistolientä ”
  Pitääkö paikkansa?

 4. Ohjeen tarkoitus on mahdollisesti olla 5dl jo laimennettua paistolientä, jonka suolapitoisuus on omalle maulle sopiva. Tämän hetkinen sanamuoto on mahdollista ymmärtää kahdella tavalla.

 5. Onnistuisikohan tämä myös. jos korvaa kinkun paistoliemen lihaliemellä? Nimeonmaan itsetehdyllä tai tölkistä, ei kuutiolla..?

  • Hei,
   kyllä onnistuu.

 6. Brandyä 1rkl ja omenamehu pois, tilalle hunajaa25-30ml

 7. Mittasuhteet ovat ohjeessa pahasti pielessä! Kinkkurasva on niin suolaista, että laimennettaessa vedellä tai omenamehulla kastiketta tulee useampi litra.

  Kannattaa etsiä joku ihan toinen ohje!

 8. Helppo ja hyvä ohje ehkä aavistuksen suolasta.
  Konjakki antoi hyvän soundin

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*