-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kalaruoat
- Maidoton
- Munaton
Valmistusohje
Tarvitset: kerroskattila
Kirjolohi-kiinankääryleet
n.250 g nahatonta kirjolohta
6 kiinankaalin lehteä
0,5-1 tl suolaa
tuoretta korianteria
Pinaattiriisi
1 pieni punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
1,5 dl pitkäjyväistä riisiä
4 dl vettä
puolikas liemikuutio (kasvis tai kala)
n. 75 g pakastepinaattia
lisäksi: seesaminsiemeniä, soijakastiketta
Leikkaa kirjolohi kuudeksi samankokoiseksi palaksi. Ota kiinankaalista kuusi suurinta lehteä, huuhtele ja kuivaa ne. Leikkaa lehdistä vaalea tyviosa pois ja laita syrjään salaattia varten. Laita joka lehdelle lohipala, mausta ripauksella suolaa ja muutamalla korianterin oksalla ja kääri rullaksi lehden tyveä kohti. Laita rullat kerroskattilan höyrytysosaan vierekkäin.
Kuori ja silppua sipulit. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulit ja kääntele hetki. Lisää riisit ja jatka kuullottamista muutama minuutti. Lisää vesi, puolikas liemikuutio ja pinaatti. Kuumenna kiehuvaksi välillä sekoittaen. Laske lämpöä niin, että riisi kiehuu tasaisesti.
Aseta kirjolohikääryleet höyrytysosassa kattilan päälle ja laita kansi päälle. Jatka keittämistä noin 15 minuuttia, kunnes neste on imeytynyt riisiin, kaali muuttunut läpikuultavaksi ja kala kypsää. Viimeistele seesaminsiemenillä ja soijakastikkeella.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 28.2 mg
- Rauta 2.6 mg
- Kalsium 271.5 mg
- Natrium 1937.4 mg
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Sokerit 3.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 57.9 g
- Proteiini 29.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3.6 g
- Rasva 25.5 g
Ainesosat
-
250 gKirjolohifilee
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Kiinankaali
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
100 gPunasipulia
-
7 gValkosipuli
-
1 rklRypsiöljy
-
127.5 gRiisi, tumma, pitkäjyväinen
-
0.5 kplKalaliemikuutio
-
75 gPinaatti
-
1 rklSeesaminsiemen, kuorineen
-
1 rklSoijakastike valmistettu soijasta ja vehnästä (shoyu), vähäsuolainen