Kirjolohi sitrussalsalla
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2019/11/MARTAT_lmasto_lohi_sitrussalsa_vaaka_H.jpg
Kirjolohi sitrussalsalla
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kala
- Kananmunaton
- Maidoton
Valmistusohje
600 g kotimaista kirjolohifileetä
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
Sitrussalsa
1 verigreippi
1 appelsiini
1 sitruuna
1 rkl rypsiöljyä
ripaus suolaa ja mustapippuria
- Valmista ensin sitrussalsa. Leikkaa sitrushedelmät terävällä veitsellä kuorettomiksi, kalvottomiksi lohkoiksi. Kuutioi lohkot. Siirrä ne kulhoon. Valuta kulhoon leikkuulaudalle kertynyt mehu. Lisää öljy, suola ja pippuri.
- Pyyhi kalafilee puhtaaksi ja mausta se suolalla. Leikkaa filee neljään osaan. Paahda kalapalat pinnoitetulla pannulla ja mausta lopuksi mustapippurilla. Annostele kalapalojen päälle sitrussalsaa. Tarjoa lisäksi esim. ruusukaalisalaattia. HUOM: Voit kypsentää kirjolohen myös airfryerissä. Kypsennä nahkapuoli alaspäin 140 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
Suosi ulkomaisen sijaan kotimaista kasvatettua kirjolohta.
Testattu Marttakeittiössä
Hiilijalanjälki / annos
1.28 kg CO2 ekv
Ravintosisältö / annos
- Energia 322 kcal
- C-vitamiini 42.8 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 233.5 mg
- Natrium 699.1 mg
- Kuitu, kokonais- 1.3 g
- Sokerit 7.9 g
- Hiilihydraatti erotuksena 12.1 g
- Proteiini 25.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 3 g
- Rasva 20.2 g
Pääraaka-aineet
-
600 gkotimaista kirjolohifileetä
-
1 tlsuolaa
-
0.5 tlmustapippuria
-
1 kplverigreippi
-
1 kplappelsiini
-
1 kplsitruuna
-
1 rklrypsiöljyä
-
1 ripaussuolaa
-
1 ripausmustapippuria