Valmistusohje

1 iso purjo
1 pieni kesäkurpitsa
tilkka öljyä
800 g – 1 kg kirjolohta, muukin kala käy
1/2 tl suolaa
sitruunapippuria
1 dl kevytkermaa
1 dl juustoraastetta
1 dl tillisilppua

1. Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele hyvin. Pilko palasiksi.
2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi.
3. Hauduta kasviksia hetki pannulla öljyssä tai mikrossa.
4. Levitä kasvikset voidellulle uunipannulle.
5. Pane kalafilee kasvisten päälle, ripottele kalan pinnalle hiukan suolaa ja sitruunapippuria.
6.Laita kala uuniin 225°C:seen .
7. Sekoita kerma, juustoraaste ja tillisilppu tahnaksi ja levitä se noin 15 minuutin kuluttua fileen pinnalle.
8. Kypsennä kalaa vielä 10 – 15 minuuttia.

  • Kirjolohi on edullista ostaa kokonaisena ja fileoida se itse.
    Päästä ja selkäruodosta saa vielä kalakeiton.

Ainesosat

  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 280 g
    Purjosipuli
  • 200 g
    Kesäkurpitsa, zucchini
  • 1 rkl
    Rypsiöljy
  • 900 g
    Kirjolohi, meri, filee
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1 dl
    Ruoanvalmistuskerma, rasvaa 15 %
  • 6 rkl
    Tilli, tuore
  • 40 g
    Juusto, emmentaljuusto, rasvaa 27-30 %, punaleima

Reseptin ravintosisältö

Energia 338 kcal/annos
  • C-vitamiini 19.7 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 287.6 mg
  • Natrium 327.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
  • Proteiini 28.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Rasva 23.5 g
Jaa sivu