Valmistusohje

1 iso purjo
1 pieni kesäkurpitsa
tilkka öljyä
800 g – 1 kg kirjolohta, muukin kala käy
1/2 tl suolaa
sitruunapippuria
1 dl kevytkermaa
1 dl juustoraastetta
1 dl tillisilppua

1. Halkaise purjo pituussuunnassa kahtia ja huuhtele hyvin. Pilko palasiksi.
2. Leikkaa kesäkurpitsa viipaleiksi ja edelleen suikaleiksi.
3. Hauduta kasviksia hetki pannulla öljyssä tai mikrossa.
4. Levitä kasvikset voidellulle uunipannulle.
5. Pane kalafilee kasvisten päälle, ripottele kalan pinnalle hiukan suolaa ja sitruunapippuria.
6.Laita kala uuniin 200-225°C:seen .
7. Sekoita kerma, juustoraaste ja tillisilppu tahnaksi ja levitä se noin 15 minuutin kuluttua fileen pinnalle.
8. Kypsennä kalaa vielä 10 – 15 minuuttia.

  • Kirjolohi on edullista ostaa kokonaisena ja fileoida se itse.
    Päästä ja selkäruodosta saa vielä kalakeiton.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 338 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 23.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 5.9 g
  • Proteiini 28.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 5.9 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 1.7 g
  • Natrium 327.4 mg
  • Kalsium 287.6 mg
  • Rauta 1.2 mg
  • C-vitamiini 19.7 mg
Jaa sivu