Kirpeä voikukkasalaatti

G
4 annosta

Valmistusohje

½ l nuoria voikukan lehtiä
lohko amerikansalaattia
2 appelsiinia tai 1 greippi
1 pieni sipuli tai punasipuli
kastike:
1 appelsiinin mehu
½ sitruunan mehu
1 murskattu valkosipulin kynsi
ripaus yrttisuolaa ja valkopippuria
1 tl hunajaa

1. Huuhtele lehdet ja taputtele kuivaksi talouspaperilla tai pyyheliinalla.
Voit myös poistaa kitkerää maitiaisnestettä sisältävän keskiruodin.
Silppua halutessasi lehtiä jonkin verran tai käytä ne kokonaisina.
2. Leikkaa salaatti karkeaksi rouheeksi.
3. Kuori appelsiinit ja paloittele hedelmäliha.
4. Suikaloi sipuli. Laita ainekset salaattikulhoon.
5. Valmista kastike. Sekoita appelsiinin ja sitruunan mehujen joukkoon mausteet ja hunaja.
6. Kaada kastike salaatin päälle.
7. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkki! Valitse salaattiin mahdollisimman nuoria ja varjossa kasvaneita voikukan lehtiä.
Ne ovat pehmeämmän makuisia kuin vanhat lehdet.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.5 kg CO2 ekv
  • Energia 77 kcal/annos
  • Rasva 0.5 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 19.5 g
  • Sokerit 13.9 g
  • Kuitu, kokonais- 2.9 g
  • Natrium 149 mg
  • Kalsium 71.1 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 73.2 mg