Valmistusohje

2 l ruusunkiulukoita

mausteliemi:
1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
6 dl vettä
5 dl sokeria
6 – 8 neilikkaa
2 kanelitankoa

1. Puhdista ja halkaise kiulukat.
2. Poista siemenet ja huuhtele.
3. Keitä mausteliemi, lisää kiulukat ja anna niiden kiehua noin 20 minuuttia eli kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.
4. Kaada hilloke puhtaisiin lasitölkkeihin ja katso, että liemi peittää kiulukat.
5. Sulje ja säilytä viileässä.

Ruusunmarjahilloke on hyvää ja koristeellista tarjottavaa sekä lihan että kalan kanssa.
Samalla ohjeella voit säilöä myös marjaomenia.

Ainesosat

  • 20 dl
    Ruusunmarja
  • 1 1/2 dl
    Väkiviinaetikka
  • 6 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 5 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 58 kcal/annos
  • C-vitamiini 270.7 mg
  • Rauta 0.1 mg
  • Kalsium 57.4 mg
  • Natrium 5.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Sokerit 10.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 13.3 g
  • Proteiini 0.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.1 g
Jaa sivu