Ainesosat

  • 2 dl
    Ruusunmarja
  • 1 1/2 dl
    Väkiviinaetikka
  • 6 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 5 dl
    Sokeri
  • 2 tl
    Kaneli, jauhettu
  • 1 tsp
    Neilikka, jauhettu

Reseptin ravintosisältö

Energia 469 kcal/annos
  • C-vitamiini 337.2 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • Kalsium 90.5 mg
  • Natrium 9.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 107.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 112.4 g
  • Proteiini 1.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Rasva 0.2 g

Valmistusohje

2 l ruusunkiulukoita

mausteliemi:
1 1/2 dl väkiviinaetikkaa
6 dl vettä
5 dl sokeria
6 – 8 neilikkaa
2 kanelitankoa

1. Puhdista ja halkaise kiulukat.
2. Poista siemenet ja huuhtele.
3. Keitä mausteliemi, lisää kiulukat ja anna niiden kiehua noin 20 minuuttia eli kunnes ne muuttuvat läpikuultaviksi.
4. Kaada hilloke puhtaisiin lasitölkkeihin ja katso, että liemi peittää kiulukat.
5. Sulje ja säilytä viileässä.

Ruusunmarjahilloke on hyvää ja koristeellista tarjottavaa sekä lihan että kalan kanssa.
Samalla ohjeella voit säilöä myös marjaomenia.

Jaa sivu