Ainesosat

  • 1 dl
    Tattari
  • 1 1/2 dl
    Ohrasuurimo
  • 10 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 dl
    Kaurahiutale

Reseptin ravintosisältö

Energia 254 kcal/annos
  • C-vitamiini 2.2 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 251.7 mg
  • Natrium 318.5 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.8 g
  • Sokerit 9.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 45.3 g
  • Proteiini 11.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2.4 g
  • Rasva 4.9 g

Valmistusohje

yhteensä n. 3½ dl kokonaisia kaura-ohra-tattarisuurimoita.
1 l maitoa tai kotijuuston heraa
½ tl suolaa
(muutama voinokare)

1. Mittaa uunivuokaan maito ja suurimot sekä suola.
2. Pinnalle voit halutessasi lisätä muutaman voinokareen ja käyttää silloin vähärasvaista maitoa tai juuston heraa.
3. Hauduta miedossa uuninlämmössä 80-100°C:ssa yön yli tai uunin jälkilämmössä.

Jaa sivu