Korvasienifajitat
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Kananmunaton
- Kevät
- Liha
- Sienet
Valmistusohje
300 g naudan fileesuikaleita
2 rkl öljyä
1 pss fajitamausteseosta
noin 2 dl vettä
1 punasipuli
2 paprikaa
1/2 kesäkurpitsaa
3 dl esikäsiteltyjä, hienonnettuja korvasieniä (tai muita esikäsiteltyjä sieniä)
2 dl fetakuutioita
8 ohutta rieskaa tai 8 tortillaa
salaatinlehtiä
1. Ruskista lihasuikaleet pannulla tilkassa öljyä.
2. Lisää joukkoon mausteseos ja vesi. Anna hautua muutama minuutti.
3. Paloittele kuorittu sipuli, suikaloi paprikat ja paloittele kesäkurpitsa.
4. Yhdistä muut aineet paitsi feta lihan joukkoon ja hauduta, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
5. Lisää tarvittaessa hieman vettä pannulle. Lisää lopuksi fetakuutiot. Tarkista täytteen maku.
6. Lämmitä rieskat tai tortillat mikrossa ja levitä päälle salaatinlehti ja täytettä.
7. Kääri rullalle ja tarjoa heti.
* Esikäsitellyt korvasienet = sienet keitetty kahteen kertaan väljässä vedessä, 5 minuuttia /kerta, vesi vaihdettava välillä, vesi heitettävä pois.
Huomioi keittämisen aikana hyvä tuuletus.
- Energia 328 kcal/annos
- Rasva 14.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 4.1 g
- Proteiini 15.7 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.9 g
- Sokerit 3.3 g
- Kuitu, kokonais- 3.1 g
- Natrium 291.7 mg
- Kalsium 139.8 mg
- Rauta 2.4 mg
- C-vitamiini 85.1 mg
Pääraaka-aineet
-
8 kplVehnätortilla
-
80 gLehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
-
2 dlJuusto, fetajuusto, rasvaa 25 %, vuohenmaito, suolaliemessä
-
120 gKorvasieni
-
175 gKesäkurpitsa, zucchini
-
340 gPaprika, punainen
-
1 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
2 dlVesi, vesijohtovesi
-
2 rklRypsiöljy
-
300 gNaudanfilee