Valmistusohje

400g tuoreita korvasieniä
1 sipuli
3 rkl margariinia tai voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvis- tai lihalientä
ripaus valkopippuria
suolaa maun mukaan
1 rkl yrttimausteseosta
2 dl ruokakermaa

1. Keitä tuoreet korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä. Keittoaika 5 minuuttia/keittokerta. Huuhtele hyvin molempien keittokertojen jälkeen.
2. Pilko keitetyt sienet ja sipuli ja kuullota pannulla rasvassa noin 10 minuuttia.
3. Ripottele jauhot päälle ja sekoita kasvisliemi joukkoon. Kypsennä hiljalleen puolisen tuntia.
4. Lisää lopuksi mausteet ja kerma. Kuumenna ja tarkista maku.

Tarjoa lihan tai kalan ja perunoiden kanssa.
Muhennos sopii myös uunitomaattien ja munakkaan täytteeksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 193 kcal/annos
Hiilijalanjälki
1 kg CO2 ekv
  • Rasva 16.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Natrium 673 mg
  • Kalsium 32.7 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • C-vitamiini 7.4 mg
Jaa sivu