Valmistusohje

400g tuoreita korvasieniä
1 sipuli
3 rkl margariinia tai voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvis- tai lihalientä
ripaus valkopippuria
suolaa maun mukaan
1 rkl yrttimausteseosta
2 dl ruokakermaa

1. Keitä tuoreet korvasienet kahteen kertaan runsaassa vedessä. Keittoaika 5 minuuttia/keittokerta. Huuhtele hyvin molempien keittokertojen jälkeen.
2. Pilko keitetyt sienet ja sipuli ja kuullota pannulla rasvassa noin 10 minuuttia.
3. Ripottele jauhot päälle ja sekoita kasvisliemi joukkoon. Kypsennä hiljalleen puolisen tuntia.
4. Lisää lopuksi mausteet ja kerma. Kuumenna ja tarkista maku.

Tarjoa lihan tai kalan ja perunoiden kanssa.
Muhennos sopii myös uunitomaattien ja munakkaan täytteeksi.

Ainesosat

  • 400 g
    Korvasieni
  • 1 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 3 rkl
    Voi
  • 2 rkl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 2 dl
    Kasvisliemi, laimennettu
  • 1/5 tl
    Valkopippuri
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Oregano, kuivattu
  • 2 dl
    Ruoanvalmistuskerma, kasvirasvakerma, rasvaa 15 %

Reseptin ravintosisältö

Energia 193 kcal/annos
  • C-vitamiini 7.4 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • Kalsium 32.7 mg
  • Natrium 673 mg
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Sokerit 2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Rasva 16.9 g

Kommentit (1)

  1. Huomioikaa, että keittohöyryä korvasieniä käsitellessä ei saa hengittää. Hyvästä tuuletuksesta on huolehdittava.

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu