Korvasienimuhennos

4 annosta

Valmistusohje

400g tuoreita korvasieniä
1 sipuli
3 rkl margariinia tai voita
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl kasvis- tai lihalientä
ripaus valkopippuria
suolaa maun mukaan
2 tl yrttimausteseosta
2 dl ruokakermaa

1.Keitä puhdistetut sienet väljässä vedessä 2 kertaa, vähintään 5 minuuttia kerrallaan. Keitä suhteessa 1 osa sieniä ja 3 osaa vettä, eli 1 litra sieniä ja kolme litraa vettä. Heitä keitinvesi pois ja huuhtele sienet huolellisesti keittämisten välillä sekä lopuksi. Keittämisen aikana on tuuletettava hyvin.
2. Pilko keitetyt sienet ja sipuli ja kuullota pannulla rasvassa noin 5 minuuttia.
3. Ripottele jauhot päälle ja sekoita kasvisliemi joukkoon. Kypsennä hiljalleen välillä sekoitellen 15-20 minuuttia.
4. Lisää lopuksi mausteet ja kerma. Kuumenna ja tarkista maku.

Testattu Marttakeittiössä

Tarjoa lihan tai kalan ja perunoiden kanssa.
Muhennos sopii myös uunitomaattien ja munakkaan täytteeksi.

Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
  • Energia 193 kcal/annos
  • Rasva 16.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 8.7 g
  • Proteiini 3.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.4 g
  • Sokerit 2 g
  • Kuitu, kokonais- 1.8 g
  • Natrium 673 mg
  • Kalsium 32.7 mg
  • Rauta 3.1 mg
  • C-vitamiini 7.4 mg