Korvasienipatongit
-
Avainsanat:
- Sienet
- Suolainen leivonta
- Välipalat
Valmistusohje
5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl yrttisuolaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl öljyä
2 dl kauraleseitä
noin 9 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3─4 dl keitettyjä korvasieniä
ripaus suolaa
200 g sulatejuustoa
1 dl ruohosipulisilppua
1 dl persiljasilppua
Voiteluun: munaa
Pinnalle: auringonkukan- tai unikonsiemeniä
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, leseet ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2. Valmista täyte. Mausta keitetyt, hienonnetut sienet ripauksella suolaa. Lisää joukkoon sulatejuusto. Mausta seos vihreillä yrttisilpuilla.
3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli jokaisesta palasta pyöreä, melko ohut levy.
4. Levitä täytettä levylle. Kääri levy rullaksi ja nosta leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä vinot viillot pintaan.
5. Kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.
6. Voitele patongit munalla, ripottele pinnalle auringonkukan- tai unikonsiemeniä.
7. Paista 225°C:ssa 15–20 minuuttia.
Katso video
- Energia 210 kcal/annos
- Rasva 7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
- Proteiini 8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 30.3 g
- Sokerit 4.3 g
- Kuitu, kokonais- 2.7 g
- Natrium 251.8 mg
- Kalsium 105.6 mg
- Rauta 1.7 mg
- C-vitamiini 3.2 mg
Pääraaka-aineet
-
2 rklAuringonkukansiemen
-
1 pieni annos (60.0 g)Kananmuna, kuoreton
-
6 1/2 rklPersilja
-
1 dlRuohosipuli
-
200 gSulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
-
1/4 tlSuola, pöytäsuola
-
245 gKorvasieni, keitetty, suolaton
-
9 dlJauho, vehnäjauho, puolikarkea
-
2 dlLese, kauralese
-
1/2 dlRypsiöljy
-
1/2 dlSiirappi
-
1 1/2 tlAromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
-
50 gHiiva
-
5 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug