Valmistusohje

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa
1 1/2 tl yrttisuolaa
1/2 dl siirappia
1/2 dl öljyä
2 dl kauraleseitä
noin 9 dl vehnäjauhoja

Täyte:
3─4 dl keitettyjä korvasieniä
ripaus suolaa
200 g sulatejuustoa
1 dl ruohosipulisilppua
1 dl persiljasilppua

Voiteluun: munaa
Pinnalle: auringonkukan- tai unikonsiemeniä

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, leseet ja öljy. Alusta taikina kimmoisaksi vehnäjauhoilla. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi.
2. Valmista täyte. Mausta keitetyt, hienonnetut sienet ripauksella suolaa. Lisää joukkoon sulatejuusto. Mausta seos vihreillä yrttisilpuilla.
3. Jaa kohonnut taikina neljään osaan. Kauli jokaisesta palasta pyöreä, melko ohut levy.
4. Levitä täytettä levylle. Kääri levy rullaksi ja nosta leivinpaperin päälle. Leikkaa terävällä veitsellä vinot viillot pintaan.
5. Kohota peitettyinä lämpimässä paikassa.
6. Voitele patongit munalla, ripottele pinnalle auringonkukan- tai unikonsiemeniä.
7. Paista 225°C:ssa 15–20 minuuttia.

Ainesosat

  • 5 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1 1/2 tl
    Aromisuola/yrttisuola suolapitoisuus 71 %
  • 1/2 dl
    Siirappi
  • 1/2 dl
    Rypsiöljy
  • 2 dl
    Lese, kauralese
  • 9 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 245 g
    Korvasieni, keitetty, suolaton
  • 1/4 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 200 g
    Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen
  • 1 dl
    Ruohosipuli
  • 6 1/2 rkl
    Persilja
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 2 rkl
    Auringonkukansiemen

Reseptin ravintosisältö

Energia 210 kcal/annos
  • C-vitamiini 3.2 mg
  • Rauta 1.7 mg
  • Kalsium 105.6 mg
  • Natrium 251.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.7 g
  • Sokerit 4.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 30.3 g
  • Proteiini 8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 2 g
  • Rasva 7 g

Katso video

Jaa sivu