Valmistusohje

5 l vettä
3 dl kaljamaltaita
2 1/2 dl sokeria
1 tl hiivaa

1. Pane maltaat ja sokeri isoon astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle.
2. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
3. Siivilöi kalja toiseen astiaan.
4. Lisää hiiva pieneen kaljatilkkaseen liuotettuna.
5. Anna kaljan käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
6. Pullota ja säilytä kylmässä paikassa.
7. Käytä lähipäivinä, kalja ei säily kauan.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • Rasva 0.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 88.9 g
  • Sokerit 56.6 g
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Natrium 15.4 mg
  • Kalsium 54.4 mg
  • Rauta 3.2 mg