Valmistusohje

5 l vettä
3 dl kaljamaltaita
2 1/2 dl sokeria
1 tl hiivaa

1. Pane maltaat ja sokeri isoon astiaan ja kaada kiehuva vesi päälle.
2. Anna jäähtyä seuraavaan päivään.
3. Siivilöi kalja toiseen astiaan.
4. Lisää hiiva pieneen kaljatilkkaseen liuotettuna.
5. Anna kaljan käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.
6. Pullota ja säilytä kylmässä paikassa.
7. Käytä lähipäivinä, kalja ei säily kauan.

Ainesosat

  • 50 dl
    Vesi, vesijohtovesi
  • 180 g
    Kalja- / mämmimallas
  • 2 1/2 dl
    Sokeri
  • 3 g
    Hiiva

Reseptin ravintosisältö

Energia 350 kcal/annos
  • Rauta 3.2 mg
  • Kalsium 54.4 mg
  • Natrium 15.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 6.5 g
  • Sokerit 56.6 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 88.9 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.7 g

Kommentit (2)

  1. Irei experimentar

    • Bueno!

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu