Kotiketsuppi
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2017/07/Kotiketsuppi.jpg
Kotiketsuppi
-
Avainsanat:
- Dipit ja levitteet
- Gluteeniton
- Kananmunaton
- Kesä
- Maidoton
- Pastat, wokit ja kastikkeet
- Syksy
Valmistusohje
n. 1 kg kypsiä tomaatteja
2–3 sipulia
2 punaista paprikaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl viinietikkaa
1 ½ tl suolaa
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa
- Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori ne.
- Paloittele kasvikset.
- Sekoita kattilassa fariinisokeri, viinietikka ja suola.
- Kuumenna ja lisää kasvikset. Keitä noin tunti.
- Kaada neste talteen ja lisää sitä tarvittaessa soseutuksen aikana.
- Soseuta seos joko sauvasekoittimella tai sosemyllyllä.
- Mausta sose ja kaada hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit.
1.1 kg CO2 ekv
- Energia 230 kcal/annos
- C-vitamiini 196.2 mg
- Rauta 1.6 mg
- Kalsium 46.5 mg
- Natrium 883.6 mg
- Kuitu, kokonais- 3.2 g
- Sokerit 45.8 g
- Hiilihydraatti erotuksena 56.2 g
- Proteiini 2.7 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 1.1 g
Pääraaka-aineet
-
1000 gTomaatti
-
2 1/2 keskikokoinen annos (60.0 g)Sipuli
-
340 gPaprika, punainen
-
1 1/2 dlSokeri
-
1 1/2 dlViinietikka
-
1 1/2 tlSuola, pöytäsuola
-
1/2 tlKardemumma
-
1/2 tspNeilikka, jauhettu