Kotiketsuppi

G
4 annosta

Valmistusohje

n. 1 kg kypsiä tomaatteja
2–3 sipulia
2 punaista paprikaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ dl viinietikkaa
1 ½ tl suolaa
½ tl neilikkaa
½ tl kardemummaa

  1. Kasta tomaatit kiehuvaan veteen ja kuori ne.
  2. Paloittele kasvikset.
  3. Sekoita kattilassa fariinisokeri, viinietikka ja suola.
  4. Kuumenna ja lisää kasvikset. Keitä noin tunti.
  5. Kaada neste talteen ja lisää sitä tarvittaessa soseutuksen aikana.
  6. Soseuta seos joko sauvasekoittimella tai sosemyllyllä.
  7. Mausta sose ja kaada hyvin pestyihin, kuumennettuihin tölkkeihin. Sulje tölkit.
Hiilijalanjälki
1.1 kg CO2 ekv
  • Energia 230 kcal/annos
  • C-vitamiini 196.2 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 46.5 mg
  • Natrium 883.6 mg
  • Kuitu, kokonais- 3.2 g
  • Sokerit 45.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 56.2 g
  • Proteiini 2.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 1.1 g