Valmistusohje

1 tammenlehväsalaatti
nuoria poimulehtiä
nuoria voikukan lehtiä
nuoria vuohenputken lehtiä
nuoria piharatamon lehtiä
2-3 keltaista tomaattia tai ½ kesäkurpitsa
voikukan terälehtiä tai muita syötäviä kukkia

kastike:
1 salottisipuli
1 valkosipulin kynsi
1 ananasrengas
½ tuoretta tai kuivattua chiliä
1 dl rypsiöljyä
1 ½ rkl omenaviinietikkaa
1 rkl voikukan terälehtiä
1 rkl hunajaa
¾ tl suolaa
½ tl rouhittua mustapippuria

1. Huuhtele salaatti ja villivihannekset. Kuivaa ne hyvin salaattilingossa tai pyyhkeen välissä.
2. Valmista kastike: Pane kuoritut ja lohkotut sipulit ja ananas teholeikkuriin.
3. Lisää paloiteltu chili, josta on poistettu siemenet ja muut kastikeainekset. Jauha tasaiseksi kastikkeeksi.
4. Tarkista maku. Anna maustua viileässä jonkin aikaa. Kastikkeen voi tehdä jo edellisenä päivänä.
5. Revi salaatti ja villivihannekset tarjoilukulhoon.
6. Lisää päälle viipaloidut tomaatit tai kurpitsa. Sekoita kastike joukkoon.

Voikukan lisäksi koristeeksi sopivat esimerkiksi aho-orvokin, apilan ja krassin kukat sekä kehäkukat.

Ainesosat

  • 100 g
    Lehtisalaatti, ruukkusalaatti, lollo rosso
  • 250 g
    Tomaatti
  • 1 pieni annos (40.0 g)
    Sipuli
  • 3.5 g
    Valkosipuli
  • 55 g
    Ananas, kuorittu
  • 1 dl
    Rypsiöljy
  • 1 1/2 rkl
    Viinietikka
  • 1/5 dl
    Pinaatti
  • 1 rkl
    Hunaja
  • 3/4 tl
    Ruokasuola, jodioitu
  • 1/2 tl
    Mustapippuri
  • 1/2 kpl
    Chili, vihreä, tuore

Reseptin ravintosisältö

Energia 246 kcal/annos
  • Rasva 22.7 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.3 g
  • Proteiini 1 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 11.6 g
  • Sokerit 8.6 g
  • Kuitu, kokonais- 0.9 g
  • Natrium 480.5 mg
  • Kalsium 30.5 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 23 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu