Kotivarakakku
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/martat_sailonta_kotivarakakku_vaakaraparpericurd_h.jpg
Kotivarakakku
Tämä kakku syntyy ilman sähköä, kun hyödynnät kaupan valmiita marenkipohjia. Vaihtele täytteitä mielen ja saatavuuden mukaan. Huomaathan, että osa valmiista marenkipohjista valmistetaan maitojauheesta kananmunan sijaan.
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Juhannus
- Kesä
- Maidoton
- Makea leivonta
Valmistusohje
1 valmis marenkipohja
Raparperi-kookoscurdia
250 g mansikoita tai hedelmiä
(maidoton) vaniljakastike
rouhittuja pähkinöitä
- Sivele marenkipohjan päälle curdia.
- Viipaloi mansikat tai hedelmät ja asettele ne pohjan päälle.
- Viimeistele paksulla vaniljakastikkeella ja pähkinärouheella.
Katso raparperi-kookoscurdin ohje täältä: https://www.martat.fi/reseptit/raparperi-kookoscurd/
Huom! Maidoton vaniljakastike säilyy avaamattomana huoneenlämmössä.
Huom! Osa valmiista marenkipohjista on valmistettu maitojauheesta kananmunan sijasta.
0.15 kg CO2 ekv
- Energia 82 kcal/annos
- Rasva 3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
- Proteiini 1.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.8 g
- Sokerit 10.7 g
- Kuitu, kokonais- 0.8 g
- Natrium 13.2 mg
- Kalsium 32.4 mg
- Rauta 0.3 mg
- C-vitamiini 12.9 mg
Testattu Marttakeittiössä
Pääraaka-aineet
-
50 gPähkinä, hasselpähkinä
-
200 gJälkiruokakastike, vaniljakastike, kevytmaito, perunajauho
-
250 gMansikka
-
100 gMarmeladi, marjoista
-
60 gMarenki