Kotiviili
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2016/10/kuutamokiisseli.jpg
Kotiviili
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Junnukokki
- Kananmunaton
- Kesä
- Perinneherkut
- Välipalat
Valmistusohje
4 – 6 annosta
2 dl viiliä
1 l maitoa
1. Sekoita viili maidon joukkoon isossa kulhossa. Jaa seos annoskulhoihin.
2. Peitä kulhot ja jätä huoneenlämpöön tekeytymään vähintään 12 tunniksi mutta mielellään 18 – 24 tunniksi.
3. Siirrä valmiit viilit jääkaappiin ja nauti haluamiesi lisukkeiden kera.
Testattu Marttakeittiössä
0.38 kg CO2 ekv
- Energia 117 kcal/annos
- Rasva 4.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 2.8 g
- Proteiini 7.1 g
- Hiilihydraatti erotuksena 13.9 g
- Sokerit 10.9 g
- Natrium 104.7 mg
- Kalsium 287.7 mg
- Rauta 0.1 mg
- C-vitamiini 2.6 mg
Pääraaka-aineet
-
10 dlMaito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
-
2 dlViili, maustamaton, kevytviili, vl