Valmistusohje

500 g jauhettua maksaa
2 sipulia
2 rkl voita tai margariinia
2 dl korppujauhoja
4 dl kuohukermaa
3 munaa
1/2 rkl suolaa
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl valkopippuria
1 tl meiramia
10 anjovisfileetä
(lientä)

1. Hienonna sipulit ja hauduta rasvassa.
2. Pane korppujauhot turpoamaan kermaan.
3. Vatkaa munat vaahdoksi.
4. Hienonna anjovisfileet.
5. Yhdistä kaikki ainekset ja mausta seos.
6. Vuoraa noin 11/2 litran vetoinen vuoka leivinpaperilla tai ohuilla silavaviipaleilla. Kaada seos vuokaan, mutta jätä neljännes korkeudesta nousemisen varaa.
7. Peitä foliolla ja pane reunalliseen uunipannuun 175°C:seen uuniin.
8. Kaada pannulle vettä ja kypsennä pateeta noin kaksi tuntia.
5. Kumoa jäähtyneenä vuoasta.

Ainesosat

  • 500 g
    Maksa, sian
  • 2 keskikokoinen annos (60.0 g)
    Sipuli
  • 2 rkl
    Voi
  • 2 dl
    Jauho, korppujauho
  • 4 dl
    Kerma, kuohukerma, rasvaa 35 %
  • 3 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 rkl
    Suola, pöytäsuola
  • 1/2 tl
    Valkopippuri
  • 1/2 tsp
    Inkivääri, jauhettu
  • 1 tsp
    Meirami, kuivattu
  • 10 kpl
    Anjovis

Reseptin ravintosisältö

Energia 248 kcal/annos
  • Rasva 17.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 10 g
  • Proteiini 14.3 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 10.2 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.6 g
  • Natrium 619.7 mg
  • Kalsium 43.8 mg
  • Rauta 14.1 mg
  • C-vitamiini 10.8 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*

Jaa sivu