Köyhät ritarit uunissa ja raparperihilloke
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/koyhatritarit_vaaka_H.jpg
Köyhät ritarit uunissa ja raparperihilloke
-
Avainsanat:
- Hävikkiherkut
- Juhannus
- Jälkiruoat
- Kesä
- Kevät
- Marjat
Valmistusohje
8 pullaviipaletta tai vaaleaa leipäpalaa
50 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl sokeria
Hilloke
4-6 raparperin vartta
0,5 l vettä
0,5 dl sokeria
Tarjoiluun
2 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- Valmista ensin hilloke. Leikkaa raparperin varret 10 cm:n paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja lisää liemeen pilkotut raparperit. Hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet.
- Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa köyhät ritarit.
- Sulata voi ja käytä puolet siitä uunivuoan voiteluun.
- Sekoita keskenään maito, kananmunat, kaneli ja ripaus suolaa. Kasta pullaviipaleet muna-maitoseokseen ja lado ne uunivuokaan. Valuta päälle loput sulatetusta voista ja ripottele pinnalle sokeria.
- Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja tarjoile ritarit vaahdon sekä raparperihillokkeen kera. Viimeistele raparperiliemellä ja kanelilla.
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 345 kcal/annos
- C-vitamiini 5.3 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 108.5 mg
- Natrium 146.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Sokerit 24.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.2 g
- Proteiini 6.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.7 g
- Rasva 17.9 g
Pääraaka-aineet
-
8 kplPulla, keskirasvainen, vesi
-
50 gVoi
-
200 gMaito, rasvaton
-
2 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
9 rklSokeri
-
5 kplRaparperi
-
200 gKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %