-
Avainsanat:
- Jälkiruoat
Valmistusohje
8 pullaviipaletta tai vaaleaa leipäpalaa
50 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
2 kananmunaa
1 tl kanelia
ripaus suolaa
3 rkl sokeria
hilloke
4-6 raparperin vartta
0,5 l vettä
0,5 dl sokeria
tarjoiluun
2 dl kermaa tai vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Valmista ensin hilloke. Leikkaa raparperin varret 10 cm:n paloiksi. Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa ja lisää liemeen pilkotut raparperit. Hauduta miedolla lämmöllä viitisen minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. Siivilöi raparperit ja ota liemi talteen. Anna jäähtyä ja valmista sillä aikaa köyhät ritarit.
Sulata voi ja käytä puolet siitä uunivuoan voiteluun. Sekoita keskenään maito, kananmunat, kaneli ja ripaus suolaa. Kasta pullaviipaleet muna-maitoseokseen ja lado ne uunivuokaan. Valuta päälle loput sulatetusta voista ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja tarjoile ritarit vaahdon sekä raparperihillokkeen kera. Viimeistele raparperiliemellä ja kanelilla.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- C-vitamiini 5.3 mg
- Rauta 0.8 mg
- Kalsium 108.5 mg
- Natrium 146.6 mg
- Kuitu, kokonais- 2.2 g
- Sokerit 24.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 36.2 g
- Proteiini 6.1 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 10.7 g
- Rasva 17.9 g
Ainesosat
-
8 kplPulla, keskirasvainen, vesi
-
50 gVoi
-
200 gMaito, rasvaton
-
2 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
1 ripausSuola, pöytäsuola
-
9 rklSokeri
-
5 kplRaparperi
-
200 gKerma, kuohukerma, rasvaa 35 %