Valmistusohje

1 kesäkurpitsa
3-4 aurinkokuivattua tomaattia
400 g jauhelihaa (sika-nauta, karitsa)
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
4-5 leipäviipaletta tai sämpylää
6 tomaattia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 150g fetaa
3 rkl oliiviöljyä
½ tl rosmariinia
mustapippuria myllystä
1 ruukku/pussi rucolaa

Raasta reilu puolet kesäkurpitsasta. Painele raasteesta nestettä talouspaperilla tai lävikössä. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita tasaiseksi massaksi kesäkurpitsaraasteen, jauhelihan, suolan ja pippurin kanssa. Vaivaa hetki käsin, jotta saat aikaan tiiviin ja tasaisen massan.

Leikkaa leipä, tomaatit ja loput kesäkurpitsasta suupalan kokoisiksi paloiksi ja laita vuokaan. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulin kynnet ja lisää vuokaan. Murenna joukkoon feta. Valuta oliiviöljy, ripottele rosmariini ja jauha mustapippuri päälle ja kääntele niin, että öljy ja mausteet leviävät tasaisesti vuokaan.

Pyöritä kostein käsin jauhelihamassasta pyöryköitä ja aseta vuokaan päällimmäiseksi. Paista uunissa 200 asteessa noin 25-30 minuuttia. Ota uunista, anna jäähtyä hetken ja viimeistele rucolalla.

Vinkkejä:

Leipävuoan voi valmistaa myös ilman lihapullia. Se sopii mainiosti kalan tai kanan lisukkeeksi tai salaatin kanssa syötäväksi.

Leipävuokaan upotat helposti kuivahtaneen vaalean limpun ja vältät hävikkiä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 549 kcal/annos
  • C-vitamiini 38 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • Kalsium 358.7 mg
  • Natrium 1175.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.1 g
  • Sokerit 10.7 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 27.7 g
  • Proteiini 29.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 13 g
  • Rasva 37.1 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*