Kuituisa peltileipä

24 annosta

Valmistusohje

5 dl maitoa
25 g (½ palaa) hiivaa
½ dl öljyä
½ dl siirappia
1 tl suolaa
3 dl kauralesettä
9 dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Liuota sekaan hiiva ja lisää öljy, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon leseet ja jauhot.

Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle leseitä ja taputtele ne pintaan kiinni. Leikkaa levy esimerkiksi taikinapyörällä 24 palaksi.

Anna kohota peitettynä noin puoli tuntia. Pistele leipä haarukalla ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.

  • Energia 98 kcal/annos
  • Rauta 1.2 mg
  • Kalsium 7.8 mg
  • Natrium 109.7 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.3 g
  • Sokerit 2.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
  • Proteiini 3.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
  • Rasva 2.6 g