Kuituisa peltileipä
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2018/09/pannuleipa_vaaka_H.jpg
-
Avainsanat:
- Leivonnaiset suolaiset
Valmistusohje
5 dl maitoa
25 g (½ palaa) hiivaa
½ dl öljyä
½ dl siirappia
1 tl suolaa
3 dl kauralesettä
9 dl hiivaleipäjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada se leivontakulhoon. Liuota sekaan hiiva ja lisää öljy, siirappi ja suola. Sekoita joukkoon leseet ja jauhot.
Levitä taikina leivinpaperin päälle pellille. Ripottele päälle leseitä ja taputtele ne pintaan kiinni. Leikkaa levy esimerkiksi taikinapyörällä 24 palaksi.
Anna kohota peitettynä noin puoli tuntia. Pistele leipä haarukalla ja paista 200 asteessa 15–20 minuuttia.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
- Rauta 1.2 mg
- Kalsium 7.8 mg
- Natrium 109.7 mg
- Kuitu, kokonais- 2.3 g
- Sokerit 2.5 g
- Hiilihydraatti erotuksena 15.7 g
- Proteiini 3.9 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.2 g
- Rasva 2.6 g
Ainesosat
-
500 gMaito, rasvaton
-
25 gHiiva
-
40 gRypsiöljy
-
40 gSiirappi
-
1 tlSuola, pöytäsuola
-
195 gLese, kauralese
-
300 gJauho, hiivaleipävehnäjauho