Kukkakaali-perunacurry
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2023/01/kukkakaalicurry_vaaka_h.jpg
Kukkakaali-perunacurry
-
Avainsanat:
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
- Munaton
- Vegaani
Valmistusohje
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pienehkö kukkakaali
400 g jauhoista perunaa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl kurkumaa
2 tl curryjauhetta
1 prk (á 400–500 g) tomaattimurskaa
4 dl vettä
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
suolaa
tuoreita yrttejä, esim. korianteria
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko myös varsi. Pese ja kuori perunat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa tai padassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä muutama minuutti.
- Lisää kurkuma ja curryjauhe ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia.
- Lisää perunakuutiot ja vesi, sekoita ja anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 10 minuuttia.
- Lisää kukkakaalikukinnot ja pilkottu varsi, sekoita ja anna taas kiehua kannen alla n. 10–15 minuuttia, tai kunnes kukkakaalit ja perunat ovat kypsiä.
- Sekoita joukkoon kaurafraiche ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.
- Kun vauvan annos on otettu erilleen, voit lisätä halutessasi hieman suolaa ja tuoreita yrttejä. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai viljalisäkkeen kera. Voit käyttää lisukkeena myös kaurafraichea.
Testattu Marttakeittiössä
- Energia 219 kcal/annos
- Rasva 9.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
- Proteiini 4.4 g
- Hiilihydraatti erotuksena 34.3 g
- Sokerit 7.5 g
- Kuitu, kokonais- 3.9 g
- Natrium 67 mg
- Kalsium 41.1 mg
- Rauta 2.5 mg
- C-vitamiini 49.4 mg
Ainesosat
-
100 gkaurafraichea
-
400 gvettä
-
400 gtomaattimurskaa
-
2 tlcurryjauhetta
-
2 tlkurkumaa
-
2 rklrypsiöljyä
-
400 gjauhoista perunaa
-
150 gKukkakaali
-
21 gvalkosipulinkynttä
-
1 pieni (kpl) (70.0 g)Sipulit