Kukkakaali-perunacurry

G
4 annosta

Valmistusohje

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pienehkö kukkakaali
400 g jauhoista perunaa
2 rkl rypsiöljyä
2 tl kurkumaa
2 tl curryjauhetta
1 prk (á 400–500 g) tomaattimurskaa
4 dl vettä
½ prk (n. 1 dl) kaurafraichea
suolaa
tuoreita yrttejä, esim. korianteria

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Pilko kukkakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko myös varsi. Pese ja kuori perunat ja pilko ne pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa tai padassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota niitä muutama minuutti.
  3. Lisää kurkuma ja curryjauhe ja jatka kuullottamista vielä muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja anna hautua kannen alla n. 5 minuuttia.
  4. Lisää perunakuutiot ja vesi, sekoita ja anna kiehua hiljalleen keskilämmöllä n. 10 minuuttia.
  5. Lisää kukkakaalikukinnot ja pilkottu varsi, sekoita ja anna taas kiehua kannen alla n. 10–15 minuuttia, tai kunnes kukkakaalit ja perunat ovat kypsiä.
  6. Sekoita joukkoon kaurafraiche ja anna hautua kannen alla muutama minuutti.
  7. Kun vauvan annos on otettu erilleen, voit lisätä halutessasi hieman suolaa ja tuoreita yrttejä. Tarjoile esimerkiksi keitetyn riisin tai viljalisäkkeen kera. Voit käyttää lisukkeena myös kaurafraichea.

Testattu Marttakeittiössä

  • Energia 219 kcal/annos
  • Rasva 9.3 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.6 g
  • Proteiini 4.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 34.3 g
  • Sokerit 7.5 g
  • Kuitu, kokonais- 3.9 g
  • Natrium 67 mg
  • Kalsium 41.1 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • C-vitamiini 49.4 mg