Kukkakaalipikkeli

Tämä pikkeli tuo ihanasti kukkakaalin maut esille. Nauti ruokien raikkaana lisukkeena.

G
8 annosta

Valmistusohje

1 kukkakaali (n. 300 g)
0,5 ruukkua persiljaa
4 valkosipulin kynttä
1 punainen chili (medium)
0,5 sitruunan kuori + mehu
1,5 tl merisuolaa
1,5 dl omenasiiderietikkaa
1,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1,5 rkl tuoretta minttua

  1. Poista kukkakaalista lehdet ja paloittele kukkakaali pienehköiksi paloiksi.
  2. Leikkaa valkosipulin kynnet ohuiksi viipaleiksi. Hienonna chili, persilja ja minttu. Sekoita yrttisilput keskenään.
  3. Pese sitruuna, raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehu.
  4. Lado puhtaaseen purkkiin kerroksittain kukkakaalin nuppuja, valkosipuliviipaleita, chiliä ja yrttisilppua.
  5. Kiehauta etikka, vesi, sitruunanmehu ja -kuori sekä sokeri ja merisuola. Kaada kuuma liemi purkkiin. Kierrä kansi kiinni ja jäähdytä.
  6. Kukkakaalipikkeli on valmista syötäväksi hetken jäähtyneenä. Maku tekeytyy vuorokaudessa vielä paremmaksi. Nauti erilaisten ruokien raikkaana lisäkkeenä.
Hiilijalanjälki
0.57 kg CO2 ekv
  • Energia 38 kcal/annos
  • Rasva 0.2 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0 g
  • Proteiini 1.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 9.5 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 1.2 g
  • Natrium 469.9 mg
  • Kalsium 18.6 mg
  • Rauta 0.6 mg
  • C-vitamiini 35.1 mg

Testattu Marttakeittiössä