Kukkakaalipizza
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2021/01/kukkakaalipitsa_vaaka_H.jpg
Kukkakaalipizza
-
Avainsanat:
- Arjen helpot
- Gluteeniton
- Kasvikset
- Kasvis
- Kesä
- Kevät
- Uuni- ja pataruoat
- Välipalat
Valmistusohje
1 (n. 400 g) keskikokoinen kukkakaali
2 kananmunaa
1,5 dl juustoraastetta
Täytteet
1 dl paseerattua tomaattia
1 (125 g) mozzarellajuusto
10 kirsikkatomaattia
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
tuoretta basilikaa
- Raasta kukkakaali tai aja tehosekoittimessa pieneksi muruksi.
- Sekoita sekaan kananmunat ja juustoraaste.
- Muotoile seos leivinpaperin päälle pizzapohjaksi tai -pohjiksi ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
- Ota pohja uunista, lisää päälle paseerattu tomaatti, viipaloitu mozzarella, halkaistut kirsikkatomaatit, suola sekä pippuri.
- Jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Ripottele valmiin pizzan päälle tuoretta basilikaa.
Testattu Marttakeittiössä
Tämä resepti löytyy myös Martat-sovelluksesta! Lataa se sovelluskaupasta!
- Energia 240 kcal/annos
- C-vitamiini 78.6 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 440.3 mg
- Natrium 393.3 mg
- Kuitu, kokonais- 2.4 g
- Sokerit 6.3 g
- Hiilihydraatti erotuksena 11.2 g
- Proteiini 18.3 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 8.1 g
- Rasva 14.6 g
Pääraaka-aineet
-
400 gKukkakaali
-
2 kplKananmuna, kuorineen punnittu
-
100 gJuusto, tuotekeskiarvo
-
100 gTomaattisose, tomaattipyree
-
125 gJuusto, mozzarella, rasvaa 20 %
-
250 gTomaatti
-
1 ripausSuola, pöytäsuola