Valmistusohje

n. 600 g kukkakaalia

Kuorrute
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl grahamjauhoja
2 dl vettä
1 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
1 mm mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta

Lisäksi
2 rkl tulista chilikastiketta (esim. srirachaa)
3 rkl öljyä
kaurafraichea

  1. Mittaa kaikki kuorrutteen ainekset kulhoon ja sekoita. Anna turvota 5 minuuttia.
  2. Irrottele kukkakaali nupuiksi ja pyörittele ne kuorrutteessa.
  3. Levitä kukkakaalit leivinpaperille uunipellille. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita sriracha ja öljy keskenään ja sivele kukkakaalit kauttaaltaan seoksella. Jatka paistamista uunin ylätasolla
    vielä noin 10 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi kaurafraichen kanssa.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 287 kcal/annos
  • Rasva 17.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
  • Proteiini 5.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 29.2 g
  • Sokerit 6.6 g
  • Kuitu, kokonais- 3.7 g
  • Natrium 448.8 mg
  • Kalsium 49.5 mg
  • Rauta 1.9 mg
  • C-vitamiini 92.4 mg

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*