Ainesosat

  • 1 1/2 dl
    Sokeri
  • 3 dl
    Maito, keskiarvo, d-vitamiinia 1 ug
  • 50 g
    Hiiva
  • 1/2 tl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 tl
    Vanilliinisokeri
  • 2 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 8 dl
    Jauho, vehnäjauho, puolikarkea
  • 200 g
    Voi
  • 1 dl
    Rusina
  • 1 dl
    Manteli
  • 1 pieni annos (60.0 g)
    Kananmuna, kuoreton
  • 1/2 dl
    Manteli

Reseptin ravintosisältö

Energia 1249 kcal/annos
  • C-vitamiini 1 mg
  • Rauta 4.8 mg
  • Kalsium 226.5 mg
  • Natrium 678.4 mg
  • Kuitu, kokonais- 8.7 g
  • Sokerit 47.9 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 147.7 g
  • Proteiini 29.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 29.1 g
  • Rasva 62.3 g

Valmistusohje

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 tl suolaa
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 munaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
200 g voita tai margariinia
1 dl rusinoita
1 dl mantelirouhetta

Voiteluun: munaa
Pinnalle: mantelirouhetta tai -lastuja

1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
2. Liuota siihen hiiva ja mausteet.
3. Vatkaa joukkoon kananmunat ja jauhoja, kunnes taikina tulee sakean vellimäiseksi.
4. Lisää jauhoja käsin tai koneella sekä pehmeä rasva.
5. Vaivaa joukkoon loput jauhot, kunnes taikina on kimmoisaa.
6 . Nosta taikinakulho leivinliinalla peiteltynä lämpimään paikkaan kohoamaan.
7. Vaivaa kohonneeseen taikinaan silputut rusinat ja mantelirouhe ja leivo siitä kaksi pyöreää limppua.
8. Kohota pääsiäispullat liinan alla hyvin ennen paistamista.
9. Voitele munalla ja ripottele pinnalle mantelirouhetta tai -lastuja.
10.Paista 180°C:ssa n. 40 min.

Tarjoa pääsiäispullaa kahvin kanssa sellaisenaan tai levitä viipaleille pashaa.
Voit maustaa kulitsataikinan myös sahramilla, jolloin kulitsoista tulee väriltään kauniin keltaisia.
Hienonna 1/2 g sahramia huolellisesti huhmaressa ja sekoita maitotilkkaan ennen taikinaan lisäämistä.

Jaa sivu