Kuminauuniporkkanat
https://www.martat.fi/wp-content/uploads/2020/11/06c78a4b-d472-425f-a078-01341aa34952.jpg
-
Avainsanat:
- FODMAP
- Gluteeniton
- Kasvisruoat
- Maidoton
Valmistusohje
1 kg porkkanoita
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl rypsiöljyä
0,5 tl suolaa
1 tl kuminan siemeniä
1 tl mustapippuria
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese porkkanat, voit hyvin jättää ne kuorimatta. Halkaise porkkanat puoliksi tai pienemmiksi paloiksi.
Lisää porkkanoiden joukkoon valkoviinietikka, rypsiöljy sekä mausteet.
Paista porkkanoita 200 asteessa noin 30-40 minuuttia kunnes ne ovat saaneet kauniin paistopinnan.
Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki
Energia
92
kcal/annos
- C-vitamiini 16.3 mg
- Rauta 1.7 mg
- Kalsium 82.9 mg
- Natrium 341.1 mg
- Kuitu, kokonais- 6.2 g
- Sokerit 14.6 g
- Hiilihydraatti erotuksena 25.3 g
- Proteiini 1.8 g
- Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
- Rasva 0.6 g
Ainesosat
-
1000 gPorkkana
-
2 rklBalsamiviinietikka
-
0.5 tlSuola, pöytäsuola
-
1 tlKuminan siemenet
-
1 tlMustapippuri