Kung pao tofu

Kiinalainen kung pao -kastike saa makunsa sichuaninpippurista, jossa on omaleimainen sitruksinen maku. Tarvittaessa sichuanpippurin voi korvata kokonaisilla mustapippureilla.

G
4 annosta

Valmistusohje

n. 300 g tofua
1 punainen paprika
1 vihreä paprika
1 punainen chili
2 valkosipulinkynttä
3 rkl rypsiöljyä
1/4 tl sichuaninpippureita rouhittuna

Kastike:
3 rkl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
1 rkl riisiviinietikkaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl maissitärkkelystä

Tarjoiluun:
2 kevätsipulia
0,5 dl suolapähkinöitä

  1. Kääri tofu keittiöpyyhkeeseen tai talouspaperiin ja laita painon alle 5–15 minuutiksi.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Kuutioi paprikat, hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
  4. Kuutioi tofu ja paista rapeaksi öljyssä. Lisää kasvikset ja sichuaninpippurit pannulle tofujen joukkoon ja paista muutama minuutti.
  5. Lisää kastike pannulle. Paista pari minuuttia.
  6. Hienonna tarjoilua varten kevätsipuli sekä rouhi suolapähkinät veitsellä.
  7. Tarjoile kung pao tofu esimerkiksi keitetyn kauran tai riisin kanssa.

 

Testattu Marttakeittiössä.

Hiilijalanjälki

Hiilijalanjälki
0.59 kg CO2 ekv

Ravintosisältö

  • Energia 246 kcal/annos
  • Rasva 17.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 1.7 g
  • Proteiini 9.6 g
  • Hiilihydraatti, imeytyvä 10.7 g
  • Sokerit 6.3 g
  • Kuitu, kokonais- 2.4 g
  • Natrium 1182.2 mg
  • Kalsium 289 mg
  • Rauta 5.2 mg
  • C-vitamiini 143 mg