Kuningatartalkkunaletut

4 annosta

Valmistusohje

2 dl talkkunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,25 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl kardemummaa
3 dl kasvijuomaa tai maitoa
0,5 dl sulatettua margariinia tai voita tai juoksevaa kasvirasvavalmistetta
2 kananmunaa
n. 1,5 dl vadelmia ja mustikoita (pakaste tai tuore)

Lisäksi
1 prk turkkilaista jogurttia
1 rkl vaniljasokeria
voita tai margariinia paistamiseen

  1. Sekoita keskenään kulhossa talkkunajauhot, vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja kardemumma.
  2. Sekoita toisessa astiassa neste, rasva ja kananmunat.
  3. Kaada neste-munaseos kuiviin aineksiin ja sekoita tasaiseksi.
  4. Sekoita vaniljasokeri turkkilaiseen jogurttiin.
  5. Kuumenna rasvaa lettupannussa tai tavallisessa paistinpannussa. Nosta lettupannun koloihin tai paistinpannulle noin 2 rkl taikinaa lettua kohden. Ripottele päälle marjoja ja paina niitä tarvittaessa hieman lastalla taikinaan. Paista pari minuuttia, käännä letut ja paista vielä pari minuuttia. Paista näin koko taikina.
  6. Tarjoa letut lämpiminä turkkilaisen jogurtin kanssa.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.61 kg CO2 ekv
  • Energia 428 kcal/annos
  • Rasva 16.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 6.6 g
  • Proteiini 14 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 59.1 g
  • Sokerit 11 g
  • Kuitu, kokonais- 5.2 g
  • Natrium 662.7 mg
  • Kalsium 399.2 mg
  • Rauta 4.6 mg
  • C-vitamiini 10.4 mg