Valmistusohje

Pohja:
125 g voita
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl ruisjauhoja
150 g ranskankermaa

Täyte:
2 dl mustikoita
3 dl vadelmia
1 tl raastettua sitruunankuorta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl hillosokeria
2 rkl perunajauhoja

Voiteluun: 1 kananmuna

Tee pohja: Nypi kylmä voi sekä vehnä- ja ruisjauhot kulhossa murumaiseksi seokseksi. Lisää ranskankerma ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä pyöreäksi, ohueksi levyksi (halkaisija 40 cm). Käytä hiukan jauhoja apuna, ettei taikina tartu leivinpaperiin. Siirrä taikinalevy leivinpaperin avulla uunipellille.

Sekoita keskenään marjat, sitruunankuoriraaste, vaniljasokeri, hillosokeri ja perunajauhot. Levitä täyte taikinalevyn keskelle, jätä reunoista noin 4 cm ilman täytettä. Käännä reunat rennosti täytteen päälle. Voitele reunat kananmunalla. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.

VINKKI

Galette ei ole kovin makea. Jos kaipaat lisää makeutta, tarjoa leivonnaisen kanssa vaniljajäätelöä.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 368 kcal/annos
  • C-vitamiini 18.1 mg
  • Rauta 2.5 mg
  • Kalsium 43.1 mg
  • Natrium 112.9 mg
  • Kuitu, kokonais- 4.6 g
  • Sokerit 11.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 46 g
  • Proteiini 5.1 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 12 g
  • Rasva 18.9 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*