Valmistusohje

1,5 dl (omena)mehua
1 dl vettä
0,75 tl suolaa
25 g tuorehiivaa (0,5 pakettia)
100 g porkkanaa/palsternakkaa/punajuurta
3 rkl rypsiöljyä
1 dl kaurahiutaleita
n. 3 dl vehnäjauhoja
2 dl spelttijauhoja

Raasta juurekset hienoksi raasteeksi. Lämmitä mehu ja vesi kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola ja hiiva. Lisää taikinaan juuresraaste ja öljy. Alusta taikinaan hiutaleet ja jauhot. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi, 30–60 minuuttia.

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Leivo taikinasta tanko jauhotetulla pöydällä. Jaa tanko 10 osaan. Pyörittele paloista sämpylöitä ja nosta ne pellille leivinpaperille.

Anna sämpylöiden kohota liinan alla, n. 20 minuuttia. Paista sämpylöitä uunin keskiosassa n. 12 minuuttia.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

  • C-vitamiini 5.3 mg
  • Rauta 2.1 mg
  • Kalsium 13 mg
  • Natrium 178.8 mg
  • Kuitu, kokonais- 2.6 g
  • Sokerit 2.4 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 31.3 g
  • Proteiini 4.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.3 g
  • Rasva 5 g

Jätä kommentti

Miten onnistuit? Tuunasitko reseptiä oman maun mukaan? Kerro oma versiosi reseptistäsi!

*