Kuorrutetut mokkatuulihatut

Rapea kaakaokeksi ja suussa sulava, kahvin makuinen kreemi tekevät näistä tuulihatuista vastustamattomia. Kreemin voi maustaa toisin esimerkiksi jättämällä kahvin pois ja vaihtamalla maustamattoman tuorejuuston maustettuun.

45 annosta

Valmistusohje

tuulihatut

3 dl vettä
100 g voita tai margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
4 munaa

craquelin-keksi:

1 dl fariinisokeria
1 dl vehnäjauhoja
50 g huoneenlämpöistä voita
1 rkl kaakaojauhetta

täyte:

100 g huoneenlämpöistä voita
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2–2,5 dl tomusokeria
2–3 rkl vahvaa kahvia

  1. Tee keksitaikina. Sekoita kaikki ainekset kulhossa. Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä n. 3 millimetrin paksuiseksi. Siirrä pakastimeen siihen saakka, kunnes tarvitset taikinaa.
  2. Valmista tuulihatut. Kuumenna vesi ja rasva kiehuvaksi kattilassa.
  3. Lisää jauhot joukkoon kerralla ja sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja irtoaa kattilan reunoilta.
  4. Jäähdytä seos ja lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
  5. Pursota taikinasta pellille leivinpaperin päälle noin pingispallon kokoisia tuulihattuja. Kostuta sormea vedellä ja sivele kunkin tuulihatun pintaan pursottamisesta syntynyt huippu tasaiseksi.
  6. Ota keksitaikina pakastimesta ja painele esim. muotilla, snapsilasilla tai pullonkorkilla halkaisijaltaan 2–3 senttimetrin kiekkoja. Asettele kohmeiset kiekot tuulihattujen päälle.
  7. Paista tuulihattuja 200 asteessa noin 20 minuuttia. Uunin luukkua ei saa avata paistamisen alkuvaiheessa. Keksillä päällystetyt tuulihatut eivät kohoa yhtä paljon kuin tavalliset tuulihatut. Varmista kuitenkin, että tuulihatut ovat täysin kypsiä ennen kuin otat ne uunista. Tuulihattujen tulee jäähtyä täysin ennen täyttämistä.
  8. Valmista täyte. Valmista vahva kahvijuoma joko pikakahvista tai keittämällä espressoa tai suodatinkahvia. Anna jäähtyä.
  9. Vatkaa tuorejuusto sileäksi kulhossa. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vatkaa sekaisin. Lisää tomusokeri ja jäähtynyt kahvi. Maista ja lisää halutessasi lisää kahvia. Laita täyte pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
  10. Halkaise tuulihatut sivusta niin, että ”hattu” ei irtoa kokonaan. Vaihtoehtoisesti voit pistää tuulihatun pohjaan reiän terävällä veitsellä. Pursota kapeakärkisellä tyllalla tai tähtityllalla tai pursotinpussiin leikatusta pienehköstä reiästä tuulihattuihin täytettä.

Vinkki! Tuulihatut voi valmistaa täyttämistä vaille edellisenä päivänä. Säilytä ne kuitenkin huoneenlämmössä ja peittämättä.

Testattu Marttakeittiössä

Hiilijalanjälki
0.11 kg CO2 ekv
  • Energia 88 kcal/annos
  • Rasva 5.6 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 3.3 g
  • Proteiini 1.5 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 8.3 g
  • Sokerit 4.4 g
  • Kuitu, kokonais- 0.2 g
  • Natrium 60.6 mg
  • Kalsium 10 mg
  • Rauta 0.4 mg
  • C-vitamiini 0.1 mg