Valmistusohje

1 1/2 kg lava- tai avomaan kurkkua
1/2 kg sipuleita
1/2 kg sokeria
1/2 dl merisuolaa
1 rkl sinappijauhetta
3 1/2 – 4 dl etikkaa

  1. Sekoita sinappijauho sokerin ja suolan joukkoon isossa astiassa.
  2. Lisää etikka ja sekoittele silloin tällöin, että sokeri ja suola sulavat.
  3. Jos käytät avomaan kurkkuja, kuori ne, lavakurkkua ei tarvitse kuoria. Raasta kurkut ja sipuli karkeahkoksi raasteeksi ja lisää liemeen.
  4. Tölkitä puhtaisiin lasitölkkeihin.

    Sopii erinomaisesti liha- ja laatikkoruokien piristeeksi ja salaatinkostukkeeksi.

Reseptin ravintosisältö ja hiilijalanjälki

Energia 622 kcal/annos
Hiilijalanjälki
2 kg CO2 ekv
  • Rasva 0.9 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 148.9 g
  • Sokerit 137.2 g
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Natrium 6015.3 mg
  • Kalsium 146 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • C-vitamiini 42.8 mg
Jaa sivu