Ainesosat

  • 1500 g
    Kurkku
  • 500 g
    Sipuli
  • 500 g
    Sokeri
  • 1/2 dl
    Suola, pöytäsuola
  • 1 rkl
    Sinappi
  • 3 3/4 dl
    Väkiviinaetikka

Reseptin ravintosisältö

Energia 622 kcal/annos
  • C-vitamiini 42.8 mg
  • Rauta 1.6 mg
  • Kalsium 146 mg
  • Natrium 6015.3 mg
  • Kuitu, kokonais- 5.7 g
  • Sokerit 137.2 g
  • Hiilihydraatti erotuksena 148.9 g
  • Proteiini 3.8 g
  • Rasvahapot tyydyttyneet 0.1 g
  • Rasva 0.9 g

Valmistusohje

1 1/2 kg lava- tai avomaan kurkkua
1/2 kg sipuleita
1/2 kg sokeria
1/2 dl merisuolaa
1 rkl sinappijauhetta
3 1/2 – 4 dl etikkaa

  1. Sekoita sinappijauho sokerin ja suolan joukkoon isossa astiassa.
  2. Lisää etikka ja sekoittele silloin tällöin, että sokeri ja suola sulavat.
  3. Jos käytät avomaan kurkkuja, kuori ne, lavakurkkua ei tarvitse kuoria. Raasta kurkut ja sipuli karkeahkoksi raasteeksi ja lisää liemeen.
  4. Tölkitä puhtaisiin lasitölkkeihin.

    Sopii erinomaisesti liha- ja laatikkoruokien piristeeksi ja salaatinkostukkeeksi.
Jaa sivu